-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 19 /19:03

Sulaikytas sprogdinimo Niujorke organizatorius Ahmadas Khanas Rahamis

JAV federalinis tyrimų biuras atskleidė savaitgalį Niujorke, Manhatano rajone, nugriaudėjusio ir 29 žmones sužalojusio sprogdinimo organizatoriaus tapatybę. Jis sulaikytas pirmadienį ryte Lindeno mieste, Naujajame Džersyje.
Ahmadas Khanas Rahamis
Ahmadas Khanas Rahamis / JAV Federalinio tyrimo biuro nuotr.
Temos: 2 Sprogimas Niujorkas

Pranešama, kad 28-erių metų Ahmadas Khanas Rahamis sulaikymo metu priešinosi ir buvo sužeistas. Susišaudymo metu sužeistas ir vienas pareigūnas.

Per CNN televiziją rodyta, kaip sužeistas įtariamasis, paguldytas ant neštuvų, įkeliamas į greitosios medicinos pagalbos mašiną.

Pro bintą ant A.Kh.Rahamio dešiniosios rankos sunkiasi kraujas, jis pats varto galvą į šonus, akys atviros, dalį kūno dengia antklodė.

Manoma, kad jis priklausė tai pačiai grupuotei, kuri sprogmenis gamino ir susprogdino Niujorke ir Naujajame Džersyje.

JAV policija jau buvo paskelbusi, kad sulaikė ir apklausė penkis asmenis, kuri siejami su sprogimu Niujorke. Sekmadienį sprogmenys rasti ir Elizabeto mieste, Naujajame Džersyje.

Kol kas nėra aišku, ar sprogdinimų organizatorius ir jos pagalbininkai sieja save su kokia nors teroristine organizacija.

Gubernatorius Andrew Cuomo savaitgalį pareiškė, kad šie sprogdinimai gali būti teroro aktai, o jų vykdytojai siejami su „užsienio grupuotėmis“.

Sprogimas Čelsio rajone nugriaudėjo apie 20 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku 23-iojoje Vakarų gatvėje ties 131 pastatu. Tuo metu rajone buvo pilna žmonių, tačiau aukų pavyko išvengti. Sužeidimus, pavojingus gyvybei, patyrė tik 29 žmonės.

„Scanpix“/AP nuotr./Ahmadas Khanas Rahamis
„Scanpix“/AP nuotr./Ahmadas Khanas Rahamis

Vos už keturių kvartalų nuo sprogimo vietos policija rado kitą bombą ir ją saugiai neutralizavo. Bomba buvo perduota ištirti FTB ekspertams Virdžinijoje.

Abi bombos buvo pripildytos šrapnelio. Užtaisams pagaminti buvo panaudoti greitpuodžiai, mobilieji telefonai, kalėdines girliandos ir sprogmenys, sekmadienį vėlai vakare pranešė dienraštis „The New York Times“, cituodamas teisėsaugos pareigūnus.

VIDEO: Akimirka, kai Manhatane įvyko sprogimas (II)

TAIP PAT SKAITYKITE: Po sprogimo Manhatane Amerika išsigando, o niujorkiečiai gūžtelėjo pečiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius