Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečdalis imigrantų iš Rytų Europos Velse tampa benamiais

Maždaug trečdalis imigrantų iš Rytų Europos šalių, tarp jų – Lietuvos, Velse susiduria su benamio dalia, rodo būsto labdaros organizacijos Shelter Cymru tyrimas.
„15min“ kalbinti specialistai sakė, kad emigracija iš Lietuvos šiemet didės ne tik dėl ekonominių, bet ir dėl socialinių, psichologinių priežasčių.
Emigrantas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Emigrantai

Kaip skelbia portalas walesonline co.uk, atvykę į šią Jungtinės Karalystės dalį su viltimi užsitikrinti geresnę ateitį, užsieniečiai galiausiai miega pas draugus ant sofų, grindų ar automobiliuose.

Apklausus 83 imigrantus Birdgende, Karmartene ir Vreksheme, paaiškėjo, kad apie 30 proc. žmonių iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Lenkijos patyrė, ką reiškia būti benamiais.

Anot tyrimo autorių, apie pusė (51 proc.) imigrantų atvyko į Velsą tikėdamiesi didesnio atlyginimo ir daugiau įsidarbinimo galimybių. Tuo metu beveik ketvirtadalis (23 proc.) nurodė atkeliavę pas partnerį ar šeimos narį.

Dauguma tyrime dalyvavusių imigrantų buvo aprūpinti skurdžiu ar nesaugiu būstu, kai kuriuos išnaudojo įdarbinimo agentūros – apgyvendino skurdžiuose būstuose, iš kurių išmetė baigus darbą.

Kai kurie benamiais tapę imigrantai, kurie neteko darbo anksčiau nei per 12 mėnesių nuo to laiko, kai užsiregistravo Darbuotojų registravimo schemoje, nesikreipė į visuomeninius fondus. Dėl to jie negalėjo sulaukti pagalbos ieškant būsto.

Kartu su Swansea ir Cardiff universitetais tyrimą atlikusi Shelter Cymru kreipėsi į Velso valdžią, prašydama surinkti duomenis apie benamius migrantus ir spręsti šią problemą – pasirūpinti, kad jų teisės būtų užtikrintos. Velso valdžia žada tuo užsiimti.

Shelter Cymru taip pat nori, kad būtų pagelbėta tiems, kurie neturi teisės į valstybės pagalbą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius