Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija pradėjo naują operaciją prieš kurdų kovotojus Irake

Turkija pirmadienį pranešė, kad pradėjo naują puolimą prieš uždraustą kurdų kovotojų organizaciją Irako šiaurėje, kuriame dalyvauja specialiosios pajėgos ir koviniai dronai.
Turkijos vėliava
Turkijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Turkija Kurdai

Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras nurodė, kad specialiųjų pajėgų daliniai, bepiločiai lėktuvai ir koviniai sraigtasparniai atakuoja Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojų slėptuves trijuose neramiuose regionuose netoli Turkijos sienos.

Ankaros ir jos Vakarų sąjungininkų teroristine grupe pripažinta PKK 1984 metais pradėjo sukilimą prieš Turkijos valstybę, nusinešusį dešimtis tūkstančių gyvybių.

Turkija paprastai rengia atakas Sindžaro regione Irako šiaurėje ir kalnuose prie sienos su Turkija, kur kovotojai turi bazių ir parengimo stovyklų.

„Mūsų didvyriški lakūnai sėkmingai atakavo teroristinei organizacijai priklausančias slaptavietes, olas, tunelius ir šaudmenų sandėlius“, – nurodė H.Akaras.

„Neutralizuotas didelis skaičius teroristų“, – sakė ministras. Jis pridūrė, kad operacijos mastas „per artimiausias valandas ir dienas dar padidės“.

H.Akaras nepatikslino, kiek karių dalyvauja, anot jo, šeštadienio naktį prasidėjusioje operacijoje.

Gynybos ministerija nurodė, kad šia operacija buvo siekiama užkardyti didelio masto PKK ataką prieš Turkiją.

Apie planuojamą operaciją Turkijos žiniasklaida skelbė jau kelias savaites.

Operacija buvo pradėta praėjus dviem dienoms po reto Irako autonominio kurdų regiono ministro pirmininko Masrouro Barzani vizito į Turkiją. Tai rodo, kad jis galėjo būti informuotas apie Ankaros planus.

M.Barzani po derybų su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu pasidžiaugė „bendradarbiavimo plėtra siekiant skatinti saugumą ir stabilumą“ šiauriniame Irake.

Irako Kurdistano vyriausybės santykiai su PKK kovotojais yra sudėtingi, o jų buvimas regione trukdo pelningiems regiono prekybos ryšiams su Turkija.

Tačiau puolimai dar labiau padidino įtampą Ankaros santykiuose su Irako centrine vyriausybe Bagdade, kuri kaltina Turkiją nepaisant karo draskomos šalies teritorinio vientisumo.

Naujausia operacija, pavadinta „Claw-Lock“, vykdoma po ankstesnių operacijų „Claw Tiger“ ir „Claw Eagle“, kurias turkų kariuomenė pradėjo šiaurės Irake 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius