-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos pareigūnai suėmė keturis kontrabandininkus, siejamus su mažylio migranto mirtimi

Turkijos pareigūnai suėmė keturis įtariamus žmonių kontrabandininkus dėl 12 sirų mirties nuskendus dviems valtims, vienoje kurių buvo trejų metų berniukas, kurio bangų į krantą išmesto kūno plačiai publikuota nuotrauka tapo pabėgėlių tragedijos simboliu, pranešė Turkijos naujienų agentūra.
Pabėgėliai Viduržemio jūroje
Pabėgėliai Viduržemio jūroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Keturi asmenys, visi 30-41 metų amžiaus Sirijos piliečiai, yra kaltinami dėl „daugiau nei vieno žmogaus mirties“ ir „migrantų kontrabandos“, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Vėliau ketvirtadienį jie stos prieš teismą. Televizijos filmuotame reportaže rodyta, kaip veidus prisidengusius minėtus vyrus išveda policijos pareigūnai. Turkijos vandenyse trečiadienį nuskendus dviems valtims žuvo 12 migrantų, kurie siekė per Egėjo jūrą patekti į Graikiją.

Iš jų daugiausia dėmesio susilaukė trimetis Aylanas, kurio kūno, knūbsčia gulinčio ant bangų skalaujamo smėlio viename iš pagrindinių Turkijos kurortų, nuotrauka žaibiškai pasklido socialiniuose tinkluose ir buvo išspausdinta laikraščių pirmuosiuose puslapiuose nuo Ispanijos iki Švedijos.

Kartu su mažyliu nuskendo jo ketverių metų brolis Ghalebas ir motina Rihana. Pasak ankstesnių pranešimų, berniuko šeima, kilusi iš daugiausiai kurdų gyvenamo Kobanės miesto, norėjo iš Europos pasiekti Kanadą.

Pastarosiomis savaitėmis labai išaugo į Europą plūstančių migrantų srautas – daugiausia iš Sirijos, Afganistano, Pakistano ir Afrikos. Iš Turkijos jie mėgina jūra pasiekti Graikiją su viltimi iš naujo pradėti gyvenimą Europos Sąjungoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius