Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 24 /11:49

Turkijoje suimta per 250 įtariamų islamistų ir kurdų kovotojų

Turkija penktadienį suėmė 251 žmogų per šalyje paryčiais surengtus koordinuotus reidus prieš įtariamus džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) ir kurdų kovotojus, reaguodama į pastaruoju metu šalyje įvykdytus kelis kruvinus smurto išpuolius, pranešė premjero biuras.
Stambulas
Stambulas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

11:49 val. Suimtas 251 žmogus

„Iš viso 251 žmogus buvo suimtas dėl priklausymo teroristinėms grupuotėms“, – sakoma pranešime. Nurodoma, kad tie reidai vyko 13 Turkijos provincijų.

Premjero biuras pažymėjo, kad šie areštai buvo įvykdyti po smurtinių atakų prieš visuomenės narius ir ginkluotąsias pajėgas, įvykdytų pastarosiomis dienomis.

Premjero biuras pažymėjo, kad šie areštai buvo įvykdyti po smurtinių atakų prieš visuomenės narius ir ginkluotąsias pajėgas, įvykdytų pastarosiomis dienomis.

10.56 val. nukauta radikalių pažiūrų marksistė

Vienos radikalios Turkijos marksistų grupuotės narė buvo nukauta penktadienį per susirėmimą su policija, organizavusia reidus prieš įtariamus kovotojus, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Ta moteris priklausė kraštutinei kairiajai organizacijai „Marksistų revoliucinė liaudies išvadavimo partija-Frontas“ (DHKP-C), kuri Turkijoje yra kaltinama dėl virtinės išpuolių įvykdytų pastaraisiais metais.

Ji buvo nukauta per susirėmimą su policijos pareigūnais, mėginusiais įeiti į vieną namą Bahdžilaro rajone Stambulo europinėje dalyje, sakoma Anatolijos agentūros pranešime.

Turkijos policija Stambule surengė reidą prieš islamistus ir kurdų kovotojus

Turkijos policija penktadienį surengė reidus prieš įtariamus džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) narius ir kurdų kovotojus, reaguodama į naujausius kruvino smurto išpuolius šalyje, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Per reidus, kuriuose taip pat dalyvavo policijos sraigtasparniai, pareigūnai tikrino butus keliuose Stambulo rajonuose, ieškodami IS, Kurdistano darbininkų partijos (PKK) ir kitų kovotojų grupuočių narių, sakoma pranešime. Suimtųjų skaičius kol kas nežinomas.

Tuo tarpu naujienų agentūra „Dogan“ nurodė, kad per šią operaciją, kurioje dalyvavo apie 5000 policininkų, buvo patikrinta 140 adresų 26 Stambulo rajonuose.

Pareigūnai buvo nusitaikę ne tik į IS ir PKK, bet ir į įtariamus PKK jaunimo organizacijos – Patriotinio revoliucinio jaunimo judėjimo (YDG-H) – bei Marksistų revoliucinės liaudies išvadavimo partijos-Fronto (DHKP-C) narius, informuoja Anatolijos agentūra.

Šie reidai buvo surengti po 32 žmonių gyvybes nusinešusios mirtininko sprogdintojo atakos, kuri pirmadienį buvo įvykdyta Turkijos mieste Suruče netoli sienos su Sirija. Dėl to išpuolio kaltinama „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius