-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos prezidentas: Rusija daro rimtą klaidą Sirijoje

Maskvos vykdoma bombardavimo kampanija Sirijoje yra nepriimtina, sekmadienį sakė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, kuris perspėjo, kad Rusija daro rimtą klaidą.
Recepas Tayyipas Erdoganas ir Vladimiras Putinas
Recepas Tayyipas Erdoganas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Žingsniai, kuriuos žengia Rusija, ir bombardavimo kampanija Sirijoje yra niekaip nepriimtini Turkijai. Deja, Rusija daro rimtą klaidą“, – sakė R.T.Erdoganas spaudos konferencijoje Stambulo oro uoste, prieš išvykdamas vizito į Prancūziją.

Atsižvelgiant į draugiškus Maskvos santykius su Turkija, Rusijos veiksmai Sirijoje kelia nerimą, sakė R.T.Erdoganas, kuris taip pat perspėjo, kad jie „izoliuos Rusiją regione“.

Rusija ir Turkija seniai nesutaria dėl krizės Sirijoje; Maskva iškilo kaip svarbus B.al Assado tarptautinis palaikytojas, o Ankara ragina jį nušalinti ir laiko tai vieninteliu konflikto sprendimu.

Merkel: dėl Sirijos reikia „karinių pastangų“ ir derybų

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pareiškė, kad Sirijoje reikia karinių pastangų, bet jų nepakaks siekiant užbaigti ketverius metus trunkantį kraujo liejimą šioje karo draskomoje šalyje.

„Scanpix“/AP nuotr./Atvykusi į pabėgėlių stovyklą Merkel buvo sutikta nepasitenkinimo šūksniais
„Scanpix“/AP nuotr./A.Merkel

Duodama interviu visuomeniniam transliuotojui „Deutschlandradio“ A.Merkel paragino surengti derybas su visomis konflikto šalimis.

„Dėl Sirijos esu sakiusi, kad mums reikės karinių pastangų, bet karinės pastangos neatneš sprendimo, – sakė ji. – Mums reikia politinio proceso, kuriam sunku prasidėti“.

Vokietijos lyderė pakartojo raginimą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui įsitraukti į bet kokias taikos derybas konfliktui užbaigti ir pažymėjo, kad jo atstovai dalyvavo keliuose Jungtinių Tautų (JT) vadovaujamų derybų ratuose Ženevoje.

„Negalima sakyti, jog mes nematome, kokie baisūs dalykai dedasi – ką Assadas yra padaręs ir tebedaro su statinių bombomis prieš savo paties žmones“, – sakė ji.

Al Assadas: Rusijos nesėkmė Sirijoje sunaikintų Artimuosius Rytus

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas mano, kad Rusijos karinės intervencijos į jo šalies pilietinį karą sėkmė yra gyvybiškai svarbi visiems Artimiesiems Rytams.

„Rusijos, Sirijos, Irako ir Irano aljansui privalo pasisekti, nes kitaip visas regionas bus sunaikintas“, – sakė jis interviu, kurį sekmadienį transliavo Irano valstybinė televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius