-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas patvirtino: keleivinį lėktuvą numušęs „Buk“ atkeliavo iš Rusijos

Žurnalistų ir nepriklausomų ekspertų grupės „Bellingcat“ atliktas tyrimas atkūrė visą raketų paleidimo sistemos „Buk“ kelią iki pat Malaizijos keleivinio lėktuvo „Boeing 777“ numušimo Rytų Ukrainoje, skelbia unian.net.
„Buk“ sistema užfiksuota Rusijoje ir Ukrainoje
„Buk“ sistema užfiksuota Rusijoje ir Ukrainoje / „Twitter“ nuotr.

„Bellingcat“ ataskaitoje teigiama, kad 2014 metų liepos 17 dieną raketų paleidimo sistema „Buk“ buvo pervežta iš Donecko į Snežną, o iš ten jau pati pajudėjo į pietus nuo Snežno.

Iš ten, kaip teigiama ataskaitoje, 16 val. 20 min. vietos laiku buvo paleista raketa, numušusi Malaizijos oro linijų lėktuvą MH17, skraidinusį 298 žmones. Ataskaitoje pateikiami įrodymai, kad ši „Buk“ sistema priklauso 53-ajai zenitinei-raketinei brigadai, kuri dislokuota netoli Kursko, Rusijoje.

Nuotraukose matyti, kad minėta sistema „Buk“ turi užrašą „3x2“, kuris užfiksuotas ir ant 2014-ųjų birželio mėnesį iš Kursko į Milerovą, Rostovo regione, pergabenamos sistemos.

„Bellingcat“ tyrėjų komanda taip pat skelbia nustačiusi keturis asmenis, kurie valdė „Buk“ sistemą su minėtu užrašu „3x2“. Tiesa, šios informacijos tyrėjai kol kas neatskleidžia – ji perduota tarptautinei komisijai, tiriančiai katastrofos aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius