-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 04 /14:44

Vengrija uždarė sienos su Serbija perėją, iš pabėgėlių stovyklos pabėgus 300 migrantų

Vengrijos policija penktadienį pranešė laikinai uždariusi Reskės sienos perėją su Serbiją, kai iš netoliese esančios pabėgėlių stovyklos pabėgo 300 migrantų.
Pabėgėliai Vengrijoje prie pasienio punkto
Pabėgėliai Vengrijoje prie pasienio punkto / „Scanpix“/AP nuotr.

„Siekdama išvengti incidentų policija laikinai uždarė Reskės sienos perėją atvykstančiam transportui ir nukreipia eismą (nacionaliniu plentu)“, – sakoma policijos pranešime.

„Pagal policijos vertinimus, 300 migrantų 11 val. 30 min. (vietos, 12 val. 30 min. Lietuvos) laiku dviem grupėmis prasibrovė per tvorą Reskės migrantų surinkimo centre ir pabėgo plento M5 link“, – sakoma pareigūnų pranešime.

Policija nurodė persekiojanti bėglius ir sustabdžiusi eismą tame kelyje, o televizijos reportažuose matėsi migrantų stovyklą apsupę riaušių policijos pareigūnai.

Nuo Budapešto žygiuoja pėsčiomis

Šimtai migrantų, susirinkusių prie Budapešto pagrindinės Rytinės traukinių stoties, pradėjo eiti pėsčiomis, sakydami, kad trauks sienos su Austrija link, penktadienį pranešė žiniasklaida.

Jie leidosi į šį žygį, negalėdami įsėsti į traukinius, važiuojančius į Austriją, kai Vengrija sustabdė traukinių reisus iš Budapešto į Vakarų Europą.

Šis incidentas nėra susijęs su kitu, įvykusiu prie Vengrijos sienos su Serbija, kai 300 migrantų pabėgo iš Reskės pabėgėlių stovyklos ir patraukė prie plento, vedančio iš pietų Vengrijos į Budapeštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius