Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienintelis ukrainietis, įtrauktas į „Time“ 100 įtakingiausių pasaulio lyderių sąrašą: V.Zelenskio jame nėra

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas pateko į žurnalo „Time“ sudarytą 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą lyderių kategorijoje. Jis tapo vieninteliu į šį sąrašą patekusiu ukrainiečiu.
Andrijus Jermakas
Andrijus Jermakas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Esė apie A.Jermaką žurnalui parašė buvęs NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas, kuris kartu su prezidento kanceliarijos vadovu dirba Ukrainos saugumo ir euroatlantinės integracijos darbo grupėje.

„Svarbiausias ankstyvasis Rusijos barbariškos invazijos į Ukrainą vaizdo įrašas yra prezidento Volodymyro Zelenskio Kyjivo gatvėse nufilmuotas vaizdo įrašas. V.Zelenskio, apsupto savo komandos, žinutė buvo aiški: Ukrainos vadovybė niekur nesitraukia“, – rašė jis ir pridūrė, kad A.Jermakas tuo metu stovėjo tiesiai už V.Zelenskio.

„Žmogus, kuriam tenka pagrindinis vaidmuo užtikrinant vyriausybės darbą. Nuo pat plataus masto invazijos jis perduoda V.Zelenskio žinią pasauliui, kurdamas galingą Ukrainos draugų tinklą nuo Vakarų iki Pasaulio Pietų, vienydamas juos įvairiais klausimais – nuo sankcijų iki aplinkosaugos“, – pažymėjo A.F.Rasmussenas.

Jis pridūrė, kad tai „matė savo akimis“ dirbdamas prie saugumo garantijų Ukrainai, kurios „paskatino sukurti dvišalių susitarimų su sąjungininkais tinklą“.

Buvęs NATO generalinis sekretorius taip pat citavo Ivano Franko poemą „Mozė“ ir išvedė paralelę, pažymėdamas, kad „svarbiu Ukrainai ir demokratijai momentu Andrijus Jermakas ne tik atlieka ryžtingo lyderio vaidmenį, bet ir įrodė, kad jis yra toks lyderis“.

Į sąrašą nepateko Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. „Time“ įtakingiausių žmonių reitingą suskirstė į kategorijas: pradininkai, menininkai, lyderiai, ikonos ir titanai.

Tituluota ir J.Navalnaja

„Scanpix“ nuotr./Julija Navalnaja
„Scanpix“ nuotr./Julija Navalnaja

Lyderių kategorijoje pirmavo Rusijos opozicijos aktyvisto Aleksejaus Navalno našlė Julija Navalnaja.

2022 m. žurnalo „Time“ skaitytojai įtakingiausiu asmeniu pripažino V.Zelenskį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius