Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virdžinijoje žudikas pasirinko mirtį elektros kėdėje

Virdžinijoje, kuri yra viena iš nedaugelio Amerikos valstijų, leidžiančių kaliniams mirtininkams pasirinkti bausmės įvykdymo būdą, antradienį elektros kėdėje mirė už jaunos moters nužudymą nuteistas žudikas.
Elektros kėdė
Elektros kėdė / „Scanpix“ nuotr.

60 metų Larry Elliottas yra pirmasis elektros kėdėje miręs nuteistasis nuo praėjusių metų birželio, kai mirties bausmė tokiu būdu buvo įvykdyta Pietų Karolinoje, kuri, kaip ir Virdžinija, leidžia mirties bausmės laukiantiems kaliniams pasirinkti elektros kėdę arba mirtiną injekciją.

Dauguma Amerikos valstijų elektros kėdę laiko žiauria ir neįprasta bausme.

L.Elliottas buvo nuteistas mirti už tai, kad 2001-aisiais nušovė 25 metų Daną Thrall, ir kalėti iki gyvos galvos už tai, kad nušovė 30-metį buvusį jos vyrą Robertą Finchą. L.Elliotas savo aukas pažinojo per moterį, su kuria susipažino internete.

Kaltintojai teigė, kad L.Elliottas tą porą nužudė siekdamas buvusios striptizo šokėjos ir palydovės Rebeccos Gragg, kuri su nužudytuoju kovojo dėl globos teisių, meilės.

Žmogžudysčių ginklas niekada nebuvo rastas, o L.Elliotas iki pat pabaigos tvirtino esąs nekaltas.

Po Teksaso Virdžinija yra daugiausia mirties bausmių įvykdanti valstija nuo 1976 metų, kai JAV Aukščiausiasis Teismas grąžino mirties bausmę. L.Elliottas yra jau trečias šiais metais nuteistasis, kuriam šioje valstijoje įvykdyta mirties bausmė, ir 105-asis nuo 1976 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius