Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos Katalikų Bažnyčia į kunigus įšventino šeimą turintį vyrą

Vokietijoje į Katalikų Bažnyčios kunigus antradienį buvo įšventintas vedęs dviejų vaikų tėvas, kurį popiežius Benediktas XVI atleido nuo kunigams įprasto reikalavimo laikytis celibato.
Kryželis
Kryželis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Teologas ir buvęs protestantų pastorius Harmas Kluetingas neprivalės laikytis celibato įstatymo tol, kol gyvens santuokoje su savo žmona, pranešė Kelno vyskupija.

Kunigo nuotraukas rasite čia.

Šiuo atveju pasinaudota mažai kam žinomu prieš 60 metų priimtu Romos Katalikų Bažnyčios įstatymu, leidžiančiu į kunigus šventinti kitų krikščionybės atšakų dvasininkus.

„Taip atsitinka retai, tačiau tokia praktika nėra neįprasta“, – sakė vyskupijos atstovas Christophas Heckeley (Kristofas Hekelis) pridurdamas, kad tokie atvejai dažnesni Skandinavijos šalyse.

61–erių H.Kluetingas katalikybę priėmė 2004 metais ir vėliau dirbo diakonu bei religijos istorijos dėstytoju Vokietijos ir Šveicarijos universitetuose. Šiuo metu jis dėstytojauja Kelno universitete, kur pradės ir savo kunigystę.

Susituokęs dviejų vaikų tėvas pernai buvo įšventintas į kunigus Regensburge, pietinėje Vokietijoje.
Vokietijos teologai ir katalikai politikai ragina Vatikaną atsisakyti reikalavimo kunigams laikytis celibato, bažnyčiai mėginant išsivaduoti iš jos reputaciją griaunančio kunigų pedofilijos skandalo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius