Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas užsiminė Kaukazo kovotojams apie naują amnestiją

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas paragino Šiaurės Kaukazo kovotojus sudėti ginklus ir patirti žavesį taikaus gyvenimo, kurį Maskva tikisi užtikrinti investicijomis į naujų darbo vietų kūrimą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinui esant prezidentu Kremlius paskelbė amnestiją pasidavusiems separatistams, iš kurių vienas, Ramzanas Kadyrovas, tapo Čečėnijos vadovu ir tvarko dideles pinigų sumas, skiriamas iš federalinio biudžeto.

Valdžia paskelbė, kad pasiekė taiką regione, bet per pastaruosius dvejus metus ilgai lauktą stabilumą sutrikdė nauji kovotojų islamistų išpuoliai. Smurto banda atsirito iki Maskvos ir kitų toli nuo Kaukazo esančių miestų, keldama baimę rinkėjams.

Opozicija apkaltino valdžios tandemą – premjerą V.Putiną ir prezidentą Dmitrijų Medvedevą – dėl politikos Kaukaze žlugimo.

Vladimiras Putinas debiutavo pasaulio arenoje pareiškimu „skandinti“ teroristus „išvietėje“, o po dešimt metų išplėtojo šią temą pažadu „iškrapštyti“ juos iš kanalizacijos.Tandemas pažadėjo sustiprinti ginkluotą kovą su kovotojais, bet pabrėžė ir ekonominę nepasitenkinimo potekstę, pažadėdamas milijardus dolerių iš iždo ir privačių šaltinių į verslo projektus Šiaurės Kaukaze.

Turintis beveik neribotą valdžią regione R.Kadyrovas ne kartą sakė, kad amnestijos kovotojams laikas praėjo, bet V.Putinas, kadaise paskyręs jį vadovauti Čečėnijai, pareiškė kitokią nuomonę.

„Mes sieksime, kad žmonės tai suvoktų, grįžtų į normalų gyvenimą“, – sakė premjeras, įrodinėdamas kovotojų veiksmų neperspektyvumą.

V.Putinas, antradienį Kislovodske bendraudamas su partijos „Vieningoji Rusija“ aktyvistais, prakalbo netikėtai taikiu tonu.

„Kai susipažįstu su baudžiamųjų bylų medžiaga, man dažnai net gaila šių žmonių, kurie ten dar laksto miške. Nes tai juk nesugebėjimas kitaip pasireikšti“, – sakė jis.

Jis patarė „nevykėliams“ imti pavyzdį iš „Vieningosios Rusijos“ aktyvistų. „Štai šie vaikinai sugeba pasiekti rezultatus“, – pabrėžėymėjo V.Putinas.

„Tam, kad žmogus būtų visavertis nūdienos pasaulyje, jis turi būti protingas, darbingas, energingas, ir net landus. O čia gi, paėmei automatą – ir tarsi esi visavertis. Iš tikrųjų tai tik visavertiškumo iliuzija. Po tuo – tuštuma, nieko nebus“, – sakė jis.

V.Putinas debiutavo pasaulio arenoje pareiškimu „skandinti teroristus išvietėje“, o po dešimt metų išplėtojo šią temą pažadu „iškrapštyti“ juos iš kanalizacijos.

Nagrinėjantis galimybę grįžti į prezidento kėdę 2012 metų rinkimuose premjeras sušvelnino ir kai kuriuos kitus akcentus.

Jis paragino vietos valdžią paklausyti teisių gynėjų, kurių daugelis kaltina jėgos struktūras kankinimais, korupcija ir įstatymų nepaisymu, tik didinančiais prijaučiančiųjų kovotojams skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius