Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wikileaks“ dokumentai: buvęs Maskvos meras Lužkovas buvo korupcijos piramidės viršūnėje

JAV diplomatai priėjo prie išvados, kad Maskvai vadovaujant dabar jau buvusiam merui Jurijui Lužkovui čia klestėjo korupcija, o pats meras buvo šios piramidės viršūnėje, rašo britų laikraštis „The Guardian“, remdamasis dokumentais, paskelbtais tinklalapyje „Wikileaks“.
Maskvos meras Jurijus Lužkovas
Maskvos meras Jurijus Lužkovas / „Scanpix“ nuotr.

JAV ambasadoriaus Rusijoje Johno Beyrleio laiške kriminalinis Rusijos sostinės pasaulis pavadintas nešvariu. Diplomato nuomone, korupcija Maskvoje „prasiskverbė visur“, o „šios piramidės viršūnėje buvo pats Lužkovas“.

„Tiesioginiai Maskvos valdžios ir korumpuoto pasaulio ryšiai privedė prie to, kad kai kas vadina miesto Vyriausybę neveiksnia. Net sako, kad Maskvai vadovauja ne paprasta Vyriausybė, o kleptokratija“, – sakoma viename J.Beyrleio pranešimų.

„Analitikai mano, kad Maskvos kriminalinis pasaulis yra trijų aukštų. Viršūnėje yra Lužkovas. Antrasis aukštas – Federalinė saugumo tarnyba, VRM ir milicija. O žemutiniame yra paprasti nusikaltėliai ir korumpuoti inspektoriai“, – sakoma į tinklalapį „Wikileaks“ patekusiame pranešime.

Ambasadorius taip pat mano, kad panaši situacija yra provincijoje. „Gubernatoriai savo teritorijoje surenka pinigus kyšiais. Tai panašu į apmokestinimo sistemą“, – sakoma jo laiške.

Diplomatas pranešė Vašingtonui ir savo nuomonę apie Valstybės Dūmos deputatus.

„Jiems reikia pinigų prasiveržti ten (į Dūmą), bet po to jų darbas leidžia jiems gerai uždirbti, jiems atsiveria didelės galimybės“, – pabrėžė jis.

„Interfax“ kol kas neturi J.Lužkovo komentarų dėl šios publikacijos Didžiosios Britanijos spaudoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius