-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wikileaks“ paskelbė JAV duomenis apie kai kurių šalių lyderių sveikatos būklę

Tarp pastarųjų dokumentų iš JAV diplomatinio susirašinėjimo, paskelbtų tinklalapyje „Wikileaks“, yra pranešimų apie Irano ir Šiaurės Korėjos lyderių sveikatą, praneša antradienį Amerikos televizijos kompanija CNN.
Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo nuotraukos suklastotos?
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Ilas / „Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.

„Wikileaks“ duomenimis, diplomatiniame pranešime, kurį išsiuntė 2009 metų liepos pabaigoje JAV atstovai iš Seulo, sakoma, kad Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong–iro sveikata visiškai pašlijo, ir „Pietų Korėjos analitikai įsitikinę, kad jis kažin ar išgyvens ilgiau nei trejus ar penkerius metus“.

Tačiau vėliau pasirodė pranešimų, kad Kim Jong–ilas pamažu sveiksta. Praėjus trims mėnesiams Kinijos atstovas pareiškė Amerikos diplomatams, kad Kim Jong–ilas, „kaip atrodo, yra daugmaž geros sveikatos“.

2009 metų birželio mėnesio pranešime, kurį Valstybės departamentas gavo iš Singapūro, Kim Jong–ilas pavadintas „sukriošusiu senuku“.

Remiantis „nutekėjusiais“ dokumentais, per susitikimą, trukusį pustrečios valandos, Kinijos pareigūnas paklausė Kim Jong–ilą, ar jis dar išgeria svaigiųjų gėrimų, turėdamas omenyje, kad kinai jį laiko „gana stipriu gėrovu“.

Į šį klausimą „Kim Jong–ilas atsakė teigiamai“, – pažymima vieno Amerikos diplomatų pranešime.

„Wikileaks“ paskelbtuose 2009 metų dokumentuose taip pat yra informacijos apie tai, kad Irano lyderiui ajatolai Seyyedui Ali Khamenei paskutinės stadijos vėžys ir, „kaip manoma, per kelis mėnesius jis mirs“.

Kituose tinklalapyje „Wikileaks“ paskelbtuose dokumentuose Amerikos diplomatai mano, kad ajatola Khamenei norėtų pradėti derybas su JAV dėl Irano branduolinės programos, bet Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas to nenori.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius