-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymus rašytojas: tai, kas vyksta Londone, tik pradžia. Riaušės gali apimti visą Europą

Žymus britų režisierius, rašytojas, dramaturgas Hanifas Kureishi teigia, kad Londone siautėjančiose gaujose – neturtingiausių visuomenės sluoksnių atstovai, ir panašūs įvykiai netrukus gali išplisti visoje Europoje, skelbia „La Repubblica”.
Riaušės šiaurės Londone
Riaušės šiaurės Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šie neramumai tik riaušių, kurios tęsis metų metus ir išplis po visą Europą, pradžia“, – sako H.Kureishi.

Kaip rašo „La Repubblica“, į šio rašytojo žodžius verta įdėmiai įsiklausyti, mat jis puikiai žino, kokia atmosfera tvyro neturtingiausiuose Londono rajonuose. Pakistaniečio ir anglės sūnus pats nemažai laiko praleido tokioje aplinkoje.

„Tai rajonai, kuriuose gyvena daugybė jaunų žmonių, jie vaikšto gatvėse su ginklais, vartoja narkotikus. Tai 30-iai, niekada neturėję darbo, jie niekuomet nedirbs. Jie – Didžiosios Britanijos piliečiai, o ne imigrantai, tačiau jie išstumti iš ekonominės sistemos, jos dalimi šiems žmonėms taip ir nepavyko tapti“, – sako rašytojas.

H.Kureishi teigimu, jaunimo siautėjimų priežastis – ne tai, kad policija neaiškiomis aplinkybėmis Londone nužudė vyrą. Tai tapo tik pretekstu, o tikroji priežastis – šių skurdžiausių sluoksnių nepasitenkinimas ekonomine situacija. „Ne atsitiktinai pyktis visų pirma prasiveržė prieš parduotuves, – jos gerovės, kuri šiems žmonėms neprieinama, simbolis“, – sako rašytojas. Jo manymu, situaciją dar paaštrino nedarbo pašalpų, subsidijų jaunimo centrams mažinimas.

„Nepasitenkinimas auga. Reikia pinigų, kurių Davido Camerono vyriausybė neturi. Neturi jų ir Italija, Graikija ir Ispanija. Todėl aš manau, kad mes esame tik didelio socialinio nestabilumo periodo pradžioje“, – sakė rašytojas.

Neramumai Londone prasidėjo praėjusį šeštadienį, vėliau jie išplito ir kituose Didžiosios Britanijos didmiesčiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius