-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Albinas Mitrulevičius: Šilumos ūkio įstatymo pataisos atvedė į aklavietę

Atsižvelgiant į gyventojų nepasitenkinimą dėl 2011–2012 m. rudens–žiemos išaugusių šildymo kainų bei kylančių neaiškumų dėl Šilumos ūkio įstatymo įgyvendinimo, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narys, socialdemokratas Albinas Mitrulevičius inicijavo Seime diskusiją „Šilumos ūkio įstatymo įgyvendinimo problemos“.
Albinas Mitrulevičius
Albinas Mitrulevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo nario pranešime spaudai teigiama, kad aptarti šilumos ūkio problemų susirinko Seimo nariai, Energetikos viceministras Kęstutis Žilėnas, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, šilumos tiekėjų asociacijos, savivaldybių ir bendruomenių atstovai.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį skubos tvarka priimtos, o lapkričio 1 d. įsigaliojusios Šilumos ūkio įstatymo pataisos gyventojams įnešė daug painiavos ir nesusipratimų aiškinantis, kaip tas pataisas įgyvendinti ir jomis vadovautis. Šilumos kainų neatitikimas tikrovei, šilumos punktų remonto ir atstatymo kaštų perkėlimas konkretaus namo gyventojams, įvadinių šilumos apskaitos prietaisų įrengimas, nuotolinio duomenų nuskaitymo sistemos veikimas, nekeistos namų techninės projektinės dokumentacijos, nenumatytos šilumos punktų atkūrimo ir remonto lėšų atkūrimo sąlygos – šie ir daugelis kitų probleminių klausimų buvo keliama diskusijos metu.

Kaip teigia diskusijos iniciatorius Seimo narys A.Mitrulevičius, su dabartinės valdžios požiūriu mažai tikėtina, kad energetinių resursų kaina mažės, todėl labai didelis dėmesys turi būti skiriamas daugiabučių namų infrastruktūrai tvarkyti.

„Vyriausybės taip garsinta daugiabučių namų renovacijos programa liko neįgyvendinta ir jeigu namas yra nerenovuotas, dideli šilumos kiekiai tiesiog išeina pro sienas. Šilumos kainos mažinimas pirmiausia prasideda nuo gyvenamojo namo, todėl turi būti aktyviai vykdoma namų renovacijos programa, tvarkomos šiluminės trasos, gamybos generatoriai“, – kalbėjo parlamentaras.

Diskusijos dalyvių nuomone, įstatymu bandoma kurti tariama konkurencija tarp šilumos tiekėjų nepaskatins kainų mažėjimo, bet dar labiau pablogins situaciją ir atvers kelią naujiems oligarchams ateiti į energetikos ūkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius