-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menopauzė – kas žinotina kiekvienai?

Patarimų, dažnai gerų ir naudingų, kaip sutikti ir išgyventi klimakterinį gyvenimo tarpsnį, apstu. Tačiau kiekviena moteris gyvenimo kokybės pasikeitimą priima individuliai, dažnai pati ieško sprendimų, kaip kūno fizinius ir emocinius pokyčius įveikti ar fatališkai su jais susitaikyti. Daugelį atbaido hormoninių preparatų naudojimo šalutinis poveikis, o apie lygiavertes alternatyvas beveik nieko nežinoma.

Moterims 45–55 metų amžius dažnai yra pats produktyviausias karjeros ir asmeninio gyvenimo laikotarpis, teikiantis brandų malonumą, tačiau pareikalaujantis ir ganėtinai daug energijas. Sportas, sveikas gyvenimo būdas padeda klimakterinį periodą išgyventi lengviau, tačiau, jei iki tol dėmesio sau stokota, tenka labiau pasistengti – rinktis ne tik skanų, bet ir naudingą maistą, nebeatidėlioti turiningo poilsio ar gimnastikos pusvalandžio vėlesniam, ramesniam gyvenimo tarpsniui.

Psichologai vieningai sutaria, kad šiuo laikotarpiu moterims derėtų peržiūrėti savo prioritetus. Asmeninis ego turėtų iš antros ar trečios vietos ryžtingai migruoti į pirmąją. Subalansavus išorinius (gyvenimo būdo) faktorius – būtina subalansuoti ir vidinius. Deja, organizmo reikalingomis medžiagomis saulė, oras ir sveika gyvensena nepapildo, vaistai reikalingi, tačiau kokie?

Ne tik hormoniniai vaistai

Kad gyvenimo kokybė nenukentėtų ir fiziniai negalavimai netrukdytų džiaugtis gyvenimu, ginekologai dažniausiai rekomenduoja pakaitinę hormonų terapiją. Jos esmė – medžiagų (estrogeno ir progesterono), kurių moters organizme pradeda trūkti, papildymas hormoniniais preparatais.

Tačiau be hormoninių vaistų gydytojai turėtų paminėti ir natūralios kilmės vaistinių savybių turinčius preparatus, kuriuos galėtų pasirinkti nenorinčios arba, dėl vaistų šalutinio poveikio, negalinčios hormoninių vaistų naudoti moterys. Deja, bet dauguma vaistinių augalų – dilgėlės, trūkažolės, šalavijas ir kt., skirti tik tam tikriems klimakterinio periodo simptomams gydyti, o ne pagrindinei priežasčiai, estrogenų stygiui, kompensuoti.

Reta išimtis „Cefakliman mono“ vaistai, kurių pagrindinė veiklioji medžiaga – kekinės blakėžudės (Cimicifuga racemosa) šakniastiebių ekstraktas. Šio ekstrakto sudėtyje nėra hormonų, tačiau poveikis – labai panašus. Kekinė blakėžudė normalizuoja estrogenų pusiausvyrą, lengvai ramina, atpalaiduoja organizmo lygiuosius raumenis. Blakėžudžių ekstrakte yra estrogenams artimų medžiagų, kurių moters organizme šiuo laikotarpiu stinga.

„Cefakliman mono“ padeda šalinti nemalonius menopauzės simptomus: makšties sausumą, karščiavimo priepuolius, prakaitavimą, teigiamai veikia menstruacinio ciklo sutrikimus. Eksperimentinių tyrimų rezultatai parodė, kad blakėžudės ekstraktas teigiamai veikia kaulinį audinį, panašiai kaip natūralus estradiolis (pats aktyviausias estrogenas), todėl atitolina osteoporozę – kaulų tankio sumažėjimą ir dėl to progresuojantį kaulų trapumą.

Indėnės naudojo nuo senų senovės

Vakarų medicina naudoti blakėžudę gydimui pradėjo XIX a. antroje pusėje. Buvo prisiminta, kad senosios Amerikos žemyno šeimininkės – indėnės, blakėžudes naudojo nuo senų senovės mėnesinių sutrikimams, nugaros skausmams, menopauzės simptomams gydyti.

Gamta – irgi laboratorija, tik procesai joje vyksta tūkstančius ir milijonus metų. Iš natūralių produktų pagamintus preparatus žmogaus organizmas, kuris yra tos pačios begalinės gamtos dalis, priimama be biocheminės reakcijos streso, mažesnė jų ir šalutinio poveikio rizika.

Gamta naudą įsimena ir pasidalina

„Cefakliman mono“ rekomenduojama vartoti ankstyvuoju klimakterinio periodo laikotarpiu. Augalo vaistines savybes patvirtina ne tik tūkstantmečių tradicija bei praktika – vaisto efektyvumas įrodytas ir eksperimentiniais medicininiais tyrimais.

„Cefakliman mono“ – pavyzdys, kai natūrali medicina ir modernus farmacijos mokslas papildo vienas kitą. Sukurtas preparatas padeda XXI a. moterims išsaugoti pilnaverčio gyvenimo džiaugsmą ir neprarasti pasitikėjimo savimi, kai organizmas pasiunčia žinutę, kad artėja laikotarpis, kuomet savimi reikia rūpintis nuolat, o ne tik tada, kai „yra laiko“.

Apdairiai, vienu receptu pasirūpina pati jos didenybė Gamta. Kai moteris sulaukia viduramžio, ji būna įgijusi pakankamai gilios ir tvarios gyvenimiškos išminties, kad fizinį bei emocinį diskomfortą suvoktų ne kaip katastrofą, o kaip natūralią patirtį ir pažvelgtų į ją pozityviai. Gyvenimiška išmintis klimakteriniam laikotarpiui priartėjus bei į jį įžengus praverčia ir renkantis pagalbos būdą – natūralūs organizmui reikalingi vaistai – ta priemonė, dėl kurios pasitarti su savo ginekologu derėtų pirmiausia.

 

Cefakliman mono

Blakėžudžių (Cimicifuga racemosa) šakniastiebių ekstraktas.

Vienoje kietojoje kapsulėje yra 2,675 mg Cimicifuga racemosa (L.) Nutt., rhizoma (blakėžudžių šakniastiebių) sausojo ekstrakto (6,6 - 8,7:1).

Cefakliman mono vartojamas lengvų klimakterinių simptomų, tokių kaip karščio pylimas, kraujo samplūdis į veidą ar prakaitavimas, lengvinimui moterims po menopauzės.

Cefakliman mono kietąsias kapsules gerti po 1 kapsulę 2 kartus per parą.

Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius