-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergamumas peršalimo ligomis per savaitę šiek tiek padidėjo

Panevėžio visuomenės sveikatos centro (toliau – Centras) duomenimis, praėjusią savaitę (lapkričio 10 – 16 d.) bendras Panevėžio apskrities sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) rodiklis siekė 45,56 atv./10 tūkst. gyv., kai 45-ąja šių metų savaitę – 42,6 atv./10 tūkst. gyv. Didžiausias sergamumas gripu ir ŪVKTI pastarąją savaitę registruotas Panevėžio mieste, mažiausias – Panevėžio rajone (atitinkamai 68,71 ir 14,40 atv./10 tūkst. gyv.).
Sloga
Sloga / Fotolia nuotr.

45-46-ąją 2014 metų savaitėmis Panevėžio apskrityje dėl gripo hospitalizuotų asmenų nebuvo registruota.

Panevėžio apskričiai 2014 – 2015 metų gripo sezonui skirta 9318 sezoninio gripo vakcinos dozių, kurios naudojamos rizikos grupių asmenų skiepijimui. Centro duomenimis, iki lapkričio mėnesio jau yra sunaudota 37,7 proc. sezoninio gripo vakcinos dozių (3515).

Centro specialistai rekomenduoja kasmet pasiskiepyti nuo gripo, taip apsisaugant nuo šios pavojingos ligos ir gripo sukeliamų komplikacijų. Raginame pasiskiepyti visiems, ypatingai rizikos grupėms priklausantiems asmenims: 65 m. ir vyresniems asmenims, nėščiosioms, asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose, taip pat asmenims, sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams. Šie asmenys skiepijami nemokamai. Visi norintys pasiskiepyti nuo sezoninio gripo turi kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Šaltuoju metų laiku žmonės daugiau laiko praleidžia uždarose patalpose, kur yra puikios sąlygos plisti gripo virusui. Centro specialistai rekomenduoja imtis nespecifinių priemonių, kurios apsaugo nuo gripo ir ŪVKTI, todėl rekomenduojama dažnai plauti rankas, vengti sąlyčio su jau sergančiais asmenimis, kosint ir čiaudint prisidengti burną vienkartine nosinaite. Taip pat svarbu neliesti akių, nosies ir burnos srities, ypač neplautomis rankomis. Drėgnu būdu valyti patalpas ir visus paviršius, daiktus, nes jie gali būti užteršti gripo virusu. Susirgus nedelsti ir kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius