Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Storuliai – ir mieli, ir linksmi, tačiau turi mažiau draugų nei liekni žmonės

Rubuiliai į draugus mieliau rinktųsi lieknus žmones, tačiau pastarieji neretai atstumia nutukėlius. Todėl viršsvorio turintys žmonės dažniausiai bičiuliaujasi su tokiais kaip jie. Tokią tendenciją atskleidė mokslininkų tyrimas, kurį aprašo dailymail.co.uk.
Jazmine Raygoza
. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Dieta Dietologas

Apkūnūs jaunuoliai turi mažiau draugų nei normalaus svorio jų bendraamžiai. Taip nutinka todėl, kad svorio problemų neturintys žmonės dažniausiai atstumia storulius, tokiu elgesiu parodydami, kad nenori leistis į draugystę.

Arizonos universiteto (JAV) mokslininkai tyrinėjo socialinius tinklus ir stebėjo, kaip žmonės pasirenka savo draugus.

Nutukę jaunuoliai į draugus dažniau renkasi lieknus bendraamžius, tačiau dažnu atveju iš jų nesulaukia tokios pačios atsakomosios reakcijos.

„Mes radome įrodymų, kad nutukę jaunuoliai į draugus dažniau renkasi lieknus bendraamžius, tačiau dažnu atveju iš jų nesulaukia tokios pačios atsakomosios reakcijos“ – sakė docentas Davidas Schaeferis.

Tiesa, mokslininkai pažymi, kad viršsvorio turintys jaunuoliai dažniausiai nekreipia dėmesio į savo draugų svorį. Todėl neužmezgę ryšio su plonais žmonėmis, rubuiliai mielai leidžiasi į draugystes su storais bendraamžiais. Vis dėlto tyrimas atskleidė, kad nutukę jaunuoliai vidutiniškai turi mažiau draugų nei normalaus svorio bendraamžiai.

„Tai ypač neramina, nes draugystė yra itin svarbus paramos šaltinius, – pažymėjo docentė Sandra Simpkins. – Draugų neturėjimas ar jų praradimas gali tapti depresijos priežastimi ir lemti savigarbos stoką, o tai sukelia sveikatos problemų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius