-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bėgikai iš Lietuvos vėl skuba į pagalbą: Nepalo vaikai turės mokslo centrą

Praėjusių metų balandį Nepalą supurtęs stiprus žemės drebėjimas paveikė aštuonių milijonų žmonių gyvenimus. Dar ir šiandien viskas nestoję į savas vietas – reikia atstatyti mokyklas, kad Nepalo vaikai turėtų galimybę mokytis.
Nepalo vaikams reikia pagalbos.
Nepalo vaikams reikia pagalbos. / Organizacijos „Street Child“ nuotr.
Temos: 2 Vaikai Nepalas

Prie šio tikslo įgyvendinimo prisidės ir bėgikai iš Lietuvos, tarp kurių – aktorius Leonardas Pabedonoscevas ir labdaros fondo „Running For Change“ įkūrėjas Benas Harvey.

Milijonas vaikų liko be mokyklos

Suprasti akimirksniu

  • 2,50 euro pakanka vieno vaiko knygoms ir pieštukams;
  • 12 eurų pakanka vandens saugyklai, kad vaikai turėtų švaraus vandens;
  • 18 eurų pakanka vienai rašymo lentai klasėje;
  • 25 eurai suteikia galimybę neįgaliam vaikui mokytis visus metus;
  • 120 eurų pakanka mokymosi centro sporto įrangai.

„Žemės drebėjimas sunaikino 50 tūkst. klasių ir paliko milijoną vaikų be mokyklos. Mes vėl dirbame su Didžiojoje Britanijoje registruotu labdaros fondu „Street Child“, kuris darbuojasi Nepale nuo pat žemės drebėjimo“, – 15min pasakojo B.Harwey.

Organizacija „Street Child“ jau įrengė 40 laikinųjų mokymosi centrų Okhaldunga regione. Šiuo metu beveik suplanuotos daugiau kaip 45-ių nuolatinių mokymosi centrų statybos keturiuose labiausiai nuo žemės drebėjimo nukentėjusiuose regionuose. Dalis didžiausią žalą patyrusių vietovių yra giliai Himalajų kalnuose esančiuose regionuose, nutolusiuose nuo kitų šalies miestų.

„Lapkritį penki žmonės iš Lietuvos keliauja į Nepalą, kur lapkričio 26 d. dalyvaus tarptautiniame maratone. Aš skrendu lapkričio 8 d., Leo – anksčiau, prie mūsų prisijungs ir Mindaugas Grigas“, – pasakoja B.Harvey. Trasa bus nusitiesusi Himalajų papėdėje, maždaug 2000 metrų aukštyje, o 42 maratono kilometrai bus bėgami dviem ratais, kuriuose aukštis svyruoja apie 1000 metrų aukštyn ir žemyn.

Sieks surinkti pinigų mokslo centrui

B.Harvey sako, kad jo komanda sieks surinkti per 12 tūkst. eurų, reikalingų vienam mokslo centrui, kuriame galės mokytis 65 vaikai, mokomi penkių jaunų žmonių, apmokytų būti mokytojais, išlaikyti: „Mes jau esame surinkę daugiau kaip 5000 eurų. Vilniaus „Tarptautinė mokykla“ paaukojo 3750 eurų, kuriuos surinko per moksleivių kasmetinį bėgimą „Fun Run“, vykusį birželį“. Visi B.Harvey komandos „Running For Change“ surinkti pinigai bus perduoti „Street Child“ organizacijai, kurios komanda, dirbdama vietoje, prižiūrės visus vykdomus projektus.

Organizacijos „Street Child“ nuotr. /Nepalo vaikams reikia pagalbos.
Organizacijos „Street Child“ nuotr. /Nepalo vaikams reikia pagalbos.

Vakarų Afrikoje jau stovi už lietuvių pinigus pastatyta mokykla

Tai – ne pirmasis panašus projektas, kuriame dalyvauja bėgikai iš Lietuvos. Prieš ketverius metus B.Harvey ir jo komanda „Running For Change“ bėgo maratone Siera Leonėje. Už jos surinktus pinigus Vakarų Afrikoje išdygo mokykla „Made in Lithuania“ („Pagaminta Lietuvoje“ – liet.). Didžiąją dalį pinigų jai paaukojo būtent Lietuvos žmonės, patikėję šia iniciatyva. Mokyklą Kortor kaime šiandien lanko daugiau kaip 130 moksleivių, juos moko keturi mokytojai.

Paaukoti Nepalo žemės drebėjimo aukoms galite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius