-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuprausk veidą mineralais...

Žiūrėdami į žmogaus veidą, ko gero, pirmiausia dėmesį atkreipiame į jo odą. Švari, lygi, elastinga – ji viena iš labiausiai į akis krentančių grožio savybių. Žinoma, tai ir jaunystės, geros sveikatos, palankių genų požymis, tačiau visi, turintys spindinčią jaunatvišką odą žino, kas jų bendras sąjungininkas ir pagalbininkas. Tai – vanduo.
Graži oda – viena iš labiausiai į akis krentančių išvaizdos savybių
Graži oda – viena iš labiausiai į akis krentančių išvaizdos savybių
Temos: 2 Epidermis Vanduo

Šįkart pakalbėsime, apie tai, kaip galime pasirūpinti savo oda turėdami natūralaus mineralinio vandens, kuris puikiai drėkina odą, ją stangrina, patempia, suteikia šilko švelnumo. Vertingomis savybėmis toks vanduo beveik niekuo nenusileidžia terminiam vandeniui, o įsigyti jo galima bet kurioje parduotuvėje...

Drėkiname odą iš vidaus

Vandens reikšmė kūno priežiūroje – nenuginčijama. Jis ne tik valo odą, bet ir suaktyvina gyvybines organizmo funkcijas, grūdina ir treniruoja, palankiai veikia nervų sistemą. Kasdienės vandens procedūros – mūsų įprasto gyveno būtinybė. Vanduo plačiai naudojamas ir kosmetikoje: drėkinančiuose kremuose, losjonuose, odos gaivikliuose ir pan. Kad oda būtų sveika, ją drėkinti reikia ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Kasdien būtina išgerti pakankamai vandens.

Kai organizme trūksta drėgmės, visų pirma nukenčia ir tai „parodo“ mūsų oda. Kosmetologams nesunku nustatyti, ar žmogus pakankamai geria vandens. Vidine drėgme prisotinta oda atrodo gaivi ir sveika, jei skysčių trūksta – ji papilkėja, įgauna tarsi žemės atspalvį. Tokią odą dažniau beria, puola uždegimai. Kitas skysčių stokos požymis – išsausėjusi alkūnių ir kulnų oda. Dehidrataciją galima nustatyti ir paprastu prisilietimu – pakankamai sudrėkinta oda bus švelni ir minkšta. Be to, mažai geriant vandens, gali užkietėti viduriai, vadinasi organizme ilgiau užsibus įvairūs šlakai ir atliekos, ir oda neatrodys graži ir sveika. 

Geriamame vandenyje yra ne tik skystis, bet ir mineralinės medžiagos, būtinos tiek mūsų kūno sveikatai, tiek ir odos grožiui. Tai kalcis ir magnis, pagrindiniai mineralai (be cinko ir kalio), reguliuojantys vandens kiekį ląstelėse. Dėl kalcio trūkumo organizme neretai pablogėja odos būklė bei išvaizda, susilpnėja ir slenka plaukai, minkštėja nagai. O trūkstant magnio iš organizmo pašalinamas ir kalcis.

Lepiname iš išorės

Mineralų atsargas odoje galima papildyti ne tik valgant mineralinių medžiagų turintį maistą, geriant vitaminus, bet ir reguliariai atliekant tam tikras procedūras su mineraliniu vandeniu. Jei jūs kaip kosmetinę priemonę ketinate naudoti gazuotą mineralinį vandenį, būtinai prieš tai jį supilkite į atvirą indą ir palikite pusvalandžiui. Taip iš skysčio išgaruos nereikalingos angliarūgštė ir dujos, kurios gali suerzinti odą ir ją be reikalo išsausinti. Taip pat mineralinį vandenį reikia rinktis atsižvelgiant į savo odos tipą. Tiems, kurių oda yra riebi ir porėta, geriau rinktis daugiau druskų turintį vandenį, o štai turintiems normalią ir linkusią sausėti odą, labiau tiks silpnos mineralizacijos natūralus vanduo. Jis suminkštins odos epidermį ir ją tonizuos. 

•    Prausiamės mineraliniu vandeniu. Prausdamiesi ryte ir vakare pabandykite įprastą vandentiekio vandenį pakeisti mineraliniu. Jeigu oda labai jautri, mineralinį vandenį šiek tiek pašildykite. Procedūrą atlikdami kasdien, pamiršite apie tokias nemalonias problemas, kaip odos pleiskanojimas ir sausumas. Beje, sugebanti išsaugoti jaunatvišką grožį aktorė Kim Besindžer nuolat maudosi mineralinio vandens voniose.

•    Ledukai odai iš mineralinio vandens. Nusiprausę, lengvai kokią minutę sukamaisiais judesiais pamasažuokite veidą nuo vidurio šonų link užšaldyto mineralinio vandens ledo kubeliais, įsuktais į medvilninę nosinaitę. Taip tonizuosite odą, ją atšviežinsite, gražinsite spindesį, paskatinsite susitraukti poras ir pažvalėsite. Po tokios procedūros veido raumenys ima aktyviai trauktis ir pastebimai sustiprėja, išsilygina smulkios raukšlelės. Rezultatas – jaunatviška, elastinga oda. Tačiau toks masažas netinka, jei oda itin jautri ar alergiška.

•    Losjonas su mineraliniu vandeniu. Reikės užvirti 200 ml bet kokio mineralinio vandens. Po to juo užplikyti 2 valgomuosius šaukštus vaistažolių. Jeigu jūsų oda mišri arba riebi, naudokite medetkas, šalaviją, ramunėles, dilgėles, jei sausa ir normali – tiks mėtos arba beržų lapai. Indą su antpilu uždenkite, palikite pusvalandžiui, perkoškite. Tokiu losjonu odą galite pavalyti kaskart, kai nusiprausite. Paruoštą odos drėkiklį ne ilgiau kaip penkias paras laikykite šaldytuve arba užsaldykite. Beje, jeigu ruošiate kaukę, kurios viena sudedamųjų dalių yra vanduo, tai rinkitės ne vandenį iš čiaupo, o negazuotą mineralinį.

•    Vandens apipurškimas. Purškiklis su terminiu vandeniu – ne vienam pažįstama priemonė. Ja reikia dienos bėgyje vis apipurkšti veidą, kad geriau laikytųsi dekoratyvinė kosmetika ir drėkintųsi viršutinis odos sluoksnis (epidermis). Šiems tikslams puikiausiai tiks ir įprastas mineralinis vanduo. Paimkite buteliuką, turintį purškiantį antgalį, supilkite ten mineralinį vandenį (galima net su žolelių nuoviru). Gaivinkite šiuo lietučiu savo veidą kelis kartus per dieną ir netrukus sulauksite teigiamo rezultato. Toks apipurškimas ypač reikalingas karštą dieną arba šildymo sezono metu, kai oda aktyviai netenka gyvybinės drėgmės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius