-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš prarajos ištraukti šuneliai ieško namų

Ši labai nuo bado nusilpusi kalytė Laiva vėlų rugpjūčio 27-osios vakarą buvo atvežta į Vilniaus gyvūnų karantinavimo įstaigą „Grinda“ su savo trimis guzuotomis, blusuotomis, sukandžiotomis atžalomis (viena jų čiulpia pienelį nuotraukoje). Atvežęs žmogus sakė, kad rado ją drebančią kažkokios įmonės teritorijoje.
Laiva
Laiva. / LGGD
LGGD/Laivos vaikiukas
LGGD/Laivos vaikiukas

Kalytės šeimynai skubiai reikėjo veterinaro apžiūros ir šeštadienio popietę transportu sutiko pagelbėti ta pati visur spėjanti, daugybę beglobių katinukų ir šunelių globojanti (tarp jų ir Neirą) savanorė Tautmilė.

Jokių rimtų ligos simptomų valkatėlių šeimynėlei gydytoja nerado, bet suleido vitaminų ir kitokių stiprinančių vaistukų. Sakė, kalytė siaubingai badavusi, jai reikia ramybės ir maisto. Mamytė ir vaikučiai be galo meilūs. Nors ir žmogus kaltas, kad Laiva atsidūrė gatvėje, bet ji vis tiek juo labai pasitiki.

LGGD/Laiva
LGGD/Laiva

Po apžiūros Tautmilė turėjo nuvežti šeimyną atgal į „Grindą“ ir pirmadienį visa šeima būtų gavusi registracijos numerius, būtų tapę pilnaverčiais „Grindos“ gyventojais, bet paskambinusi Tautmilė pasakė: „Aš galiu iš „Grindos“ imti, bet savo rankom nunešti juos atgal – ne“.

Šiuo metu šeimynėlė valgo, geria, miega atitvertame kampe Tautmilės sodo namelyje, lauke voljere su būda glaudžiasi kalytė Neira, o Tautmilės bute glaudžiasi dar 5 globojami katinėliai ir šuneliai. Laiva labai laukia savo žmogaus, jos trys mažuliai – taip pat.

Jeigu norėtumėte ir galėtumėte palengvinti Tautmilės naštą ir tapti Laivos bei jos mažylių šeimininkais arba bent laikinaisiais globėjais, paskambinkite Tautmilei telefonu 8 620 94523 arba parašykite jai laiškelį adresu tautmile@gmail.com.

Papildyta. Kalytė Laiva jau turi naujus šeimininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius