Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaugos namuose gyvena katinas, kuris tiksliai išpranašauja mirtį (video)

„Oskaras ne visada elgiasi labai draugiškai ir meiliai, – teigia daktaras Davidas Dosa, dirbantis Jungtinėse Valstijose, Rod Ailando slaugos namuose, kuriuose katinas Oskaras gyvena nuo pat vaikystės. – Jis paprastai užsiima savo reikalais, kol kuris nors pacientas susirengia mirti.“
Oskaras tiksliai išpranašavo daugiau nei pusšimčio žmonių mirtį.
Oskaras tiksliai išpranašavo daugiau nei pusšimčio žmonių mirtį. / kadras iš CBS televizijos reportažo

Tokiu atveju Oskaras užšoka ant paciento lovos ir ima murkti, suteikdamas paguodą bei būdamas kartu paskutinėmis gyvenimo akimirkomis, rašo examiner.com

Daktaras D.Dosa yra Rod Ailande įsikūrusio „Steere House“ slaugos ir reabilitacijos centro geriatrijos specialistas, kuris rūpinasi pacientais, sergančiais paskutine senatvinės silpnaprotystės stadija. Jis neįprastą Oskaro savybę pirmą kartą pastebėjo prieš kelerius metus. Greitai daktaras suprato, kad Oskaras turi „šiurpią galimybę išpranašauti, kada pacientas rengiasi mirti“. Katinas niekada nėra suklydęs.

daviddosa.com nuotr./Knygos viraelis
Knygos viršelis

Oskaras, kurį slaugos namų personalas gavo iš gyvūnų prieglaudos, per penkerius metus išpranašavo daugiau nei 50 pacientų mirtį, praneša „Associated Press“, o slaugos namų personalas išmoko rimtai vertinti Oskaro elgesį. Kai katinas, vaikščiodamas tarp mirtinai sergančių pacientų, įšoka į kurio nors lovą ir susiriečia į kamuoliuką greta, slaugytojai žino, kad to žmogaus mirtis yra neišvengiama, ir tučtuojau suskumba skambinti jo artimiesiems.

D.Dosa dar 2007-aisiais televizijai CBS sakė rašąs knygą apie nepaprastą katiną Oskarą. „Tai įstabi istorija, kuri vyksta atokioje vietoje, apie kurią žino labai mažai žmonių. Paskutines senatvinės silpnaprotystės stadijas pasiekę žmonės paprastai miršta vieni, nes arba seniai pergyveno savo artimuosius, arba artimieji tuo metu yra toli nuo jų. Tokiais atvejais Oskaras mirštantiesiems suteikia paguodą“, – sakė D.Dosa.

Paskutinę šių metų sausio savaitę D.Dosos knyga „Vizitacija su Oskaru: neeilinis eilinio katino talentas“ („Making Rounds With Oscar: The Extraordinary Gift of an Ordinary Cat“) pasirodė Amerikos knygynų lentynose.

VIDEO: Cat Is Harbinger Of Death (CBS News)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius