Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vystyklų turgus kviečia tėvelius į sostinės Tymo kvartalą

Šeštadienį, gegužės 28 dieną, Vilniaus Tymo kvartale vyks Vystyklų turgus, kurio metu prie šios akcijos galės prisijungti visi tėveliai bei mamos.
Vystyklų turgaus lankytojai turės galimybę susipažinti su ekologiškomis vaikų odos priežiūros priemonėmis.
Vystyklų turgaus lankytojai turės galimybę susipažinti su ekologiškomis vaikų odos priežiūros priemonėmis. / Organizatorių nuotr.

Per šimtus metų kone visose pasaulio šalyse įprastus vystyklus pastaraisiais dešimtmečiais baigia išstumti sauskelnės. Tačiau jos netapo panacėja nei vaikams, nei planetai. Kiekviename prekybos centre parduodamos sauskelnės toli gražu nėra tokios palankios vaiko sveikatai, kaip kartais gali atrodyti iš reklamos. Ką ir kalbėti apie poveikį aplinkai, jei auginant vos vieną vaiką susidaro šimtai kilogramų sunkiai yrančių atliekų.

Todėl nenuostabu, kad plintant ekologijos idėjoms pasigirsta vis daugiau raginimų grįžti prie vystyklų. Balandžio pabaigoje Žemės dienos proga pasaulyje vykusi masinė daugkartinių sauskelnių keitimo akcija pretenduoja į Gineso rekordų knygą: vienu metu už ekologinę gyvenseną ir vystyklystę pasisakė daugiau nei 6 tūkstančiai augančių planetos piliečių.

Apie vystyklus – nieko neslepiant

Lietuva irgi neabejinga šiai idėjai – antrus metus iš eilės sostinės gyventojus bei svečius kviečia Vystyklų turgus. Tai – anaiptol ne įprasta mugė, kurioje galima išsirinkti vieną ar kitą prekę. Tiesa, to irgi bus: čia savo gaminius pristatys įvairiausius vystyklus siuvančios mamos, dalyvaus vystyklų gamintojai bei importuotojai, lankytojai turės galimybę susipažinti su ekologiškomis vaikų odos priežiūros priemonėmis.

Kartu bus rengiami pokalbiai ir diskusijos apie vystyklų privalumus bei – nieko neslepiant – trūkumus. Nepelnytai primirštą vaikų auginimo būdą propaguojančios mamos pasidalys vystyklų siuvimo bei mezgimo patirtimi, aiškinsis, kas yra vystyklų dermatitas, kvies dalyvauti vystyklystės palaikymo akcijoje „Aš balsuoju už vystyklus!“

Turguje netrūks pramogų

Renginio metu bus paskelbti fotografijų konkurso „Aš ir mano vystyklai“ bei istorijų tema „Kodėl vystyklai?“ varžytuvių nugalėtojai, kurių laukia specialūs prizai. Apdovanojimai lauks ir pasiūliusių geriausią užpakaliuko priežiūros receptą. Lankytojai bus kviečiami dalyvauti žaibo viktorinoje. Kartu vyks ir varžybos: kas greičiau, tvirčiau ir teisingiau suvystys lėlę.

Kol tėveliai ir mamos mėgins perprasti vystyklystės subtilybes, atžaloms muzikines pasakas seks mokyklėlės mažiems ir dideliems „Strazdanėlės“ atstovai, „Smaragdo miesto“ burtininkai mokys vaikus žongliruoti bei pūsti muilo burbulus, o išalkusiųjų lauks indiški gardumynai.

Į Vystyklų turgų Tymo kvartale tėveliai kviečiami gegužės 28 dieną, nuo 11 valandos. Daugiau informacijos sužinosite www.prieraisiojitevyste.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius