Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po ispanų pergalės: liaupsės Juanui Carlosui Navarro ir slovėnų lyderio Gorano Dragičiaus ašaros

Įspūdingą solo pasirodymą pirmajame Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje surengęs Juanas Carlosas Navarro padėjo Ispanijos rinktinei 86:64 sutriuškinti slovėnus. Po mačo vykusioje spaudos konferencijoje ispanų lyderiui liaupses dalino abiejų komandų treneriai.
Slovėnai nesustabdė Juano Carloso Navarro (su kamuoliu)
Slovėnai nesustabdė Juano Carloso Navarro (su kamuoliu) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išsamią Ispanijos ir Slovėnijos rinktinių mačo statistiką rasite čia.Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

„Toks jau tas J.C.Navarro. Prieš rungtynes jis nuoširdžiai pasisveikina, o tada įmeta 26 taškus“, – apmaudo neslėpė slovėnų treneris Božidaras Maljkovičius.

Tapti rezultatyviausiu mačo žaidėju J.C.Navarro užteko 26 minučių. Ispano pataikymas buvo neįtikėtinas – 88 proc. (7/8) dvitaškių ir 50 proc. (4/8) tritaškių.

„J.C.Navarro tiesiog sprogo. Mums jo metimai labai padėjo, – antrino ispanų strategas Sergio Scariolo. – Pradžioje slovėnai buvo labai agresyvus. Manau, jog lemiamu lūžiu tapo 15 minučių antrajame ir trečiajame kėliniuose, per kurias leidome jiems įmesti vos 10 taškų.“

Pats J.C.Navarro savo vaidmens nesureikšmino. „Labai prastai sužaidėme pirmą kėlinį, bet antrajame atsitiesėme. Esame labai patenkinti iškopę į pusfinalį“, – teigė ispanų lyderis.

FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr./Goranas Dragičius
G.Dragičius po nesėkmės nevaldė ašarų.

Nors ir kuklinosi, J.C.Navarro neslėpė pasitenkinimo šypsenos. Priešingai, nei jo oponentas, slovėnų lyderis Goranas Dragičius (14 tšk.), kuris į spaudos konferenciją atėjo ašarų pilnomis akimis.

„Manau, pirmus du kėlinius žaidėme tikrai gerai. Vėliau pradėjome klysti, o ispanai pabėgo toli į priekį ir juos pavyti jau buvo labai sunku. Jie teisingai laimėjo rungtynes“, – nedaugžodžiavo itin nusivylęs G.Dragičius.

„Pradėjome puikia, protinga gynyba, tačiau vėliau praradome daug kamuolių. Trečiajame kėlinyje jie pelnė 36 taškus – to yra tikrai per daug“, – pridūrė B.Maljkovičius.

Slovėnų kitas išbandymas – kova dėl 5-8 vietų – lauks jau ketvirtadienį. Tuo tarpu į pusfinalį patekę ispanai Kauno „Žalgirio“ arenoje rungtyniaus diena vėliau. Abejų komandų varžovės paaiškės po Lietuvos ir Makedonijos mūšio ketvirtfinalyje. Ispanai žais su nugalėtoja, o slovėnai – pralaimėtoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius