-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

Kokių ryškiausių futbolo žvaigždžių neišvysime pasaulio čempionate?

Nacionalinės ekipos tik pradeda skelbti preliminarias savo sudėtis, kurios pasirodys po mėnesio prasidedančiame pasaulio futbolo čempionate, bet jau aišku, kad Pietų Afrikos Respublikoje neišvysime kelių ryškių futbolo asmenybių.
Ronaldo svajonė dar kartą užsivilkti Brazilijos rinktinės marškinėlius neišsipildė
Ronaldo svajonė dar kartą užsivilkti Brazilijos rinktinės marškinėlius neišsipildė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ronaldinho

Ronaldinho, Ronaldo liko už borto

Brazilijos komandoje vietos neatsirado dukart geriausiam planetos futbolininkui Ronaldinho bei kylančiai, bet kiek priblaususiai „Milan“ žvaigždei Alexandre'ui Pato. Tiesa, abu jie dar turi vilties – treneris Dunga savo sąraše nurodė tik 23 pavardes, o dar septyni žaidėjai priklausys rezervui.

Neįtrauktas ir asmeninių problemų kamuotas puolėjas Adriano: „Futbolininkai jo noriai laukė, bet kartais turi spręsti ne širdimi, o galva“, – sakė Dunga.

PAR neišvysime ir rezultatyviausio visų laikų pasaulio futbolo čempionatų žaidėjo Ronaldo. Nepaisant to, jog į Braziliją grįžęs puolėjas vėl atgavo sportinę formą, Brazilijos rinktinės durys jam neatsivėrė.
 

Italai – be Totti, Toni, Cassano, Del Piero

Nugalėtojos titulą ginsiančioje Italijos rinktinėje nebus pagrindinio 2008 metų Europos čempionato puolėjo Luca Toni. Galingo stoto italas strigo Miuncheno „Bayern“ klube ir, nors antroje sezono pusėje persikėlęs į „Roma“ ėmė demonstruoti kur kas solidesnį žaidimą, trenerio Marcelo Lippi tai neįtikino.
 

Italijos rinktinėje neišvysime ir sėkmingai „AS Roma“ klube šį sezoną rungtyniaujančio Francesco Totti, nacionalinės komandos veterano Alessandro Del Piero (Turino „Juventus“) ar Genujos „Sampdoria“ lyderio Antonio Cassano.
 

Benzema vietos neatsirado

AFP/„Scanpix“ nuotr./K.Benzema avarijoje nenukentėjo
K.Benzema liko už borto

Prancūzijos rinktinės strategas Raymond'as Domenechas nusprendė, kad jam čempionate neprireiks nei veterano Patricko Vieira, nei vieno brangiausių pasaulio puolėjų Karimo Benzema.

Pirmasis neseniai persikėlė į „Manchester City“, bet Anglijoje nežibėjo, tuo metu Benzema, sėkmingai pradėjęs sezoną Madrido „Real“ klube, vėliau tebuvo savo paties šešėlis.

Tarp prancūzų nebus ir Londono „Arsenal“ marškinėlius vilkinčio Samiro Nasri.

Durys užsivėrė Zanetti ir Cambiaso
 

Vos paskelbęs preliminarų kandidatų į Argentinos futbolo rinktinę sąrašą vyriausiasis nacionalinės vienuolikės treneris Diego Maradona sulaukė prieštaringų ekspertų vertinimų.

Kritikus supykdė faktas, jog Argentinos futbolo legenda savo vadovaujamoje komandoje nesurado vietos praeityje pagrindiniams rinktinės žaidėjams – Estebanui Cambiasso ir Javierui Zanetti. Juolab kad abu minėti žaidėjai šį sezoną sėkmingai rungtyniauja Milano „Inter“ klube, kuris nužygiavo iki pat UEFA Čempionų lygos finalo.
 

Vietos neliko van Nistelrooy

Olandijos nacionalinėje ekipoje nebus 34 metų veterano Ruudo van Nistelrooy. Prieš kelerius metus karjeros pabaigą rinktinėje paskelbęs puolėjas šį sezoną persigalvojo, bet net ir reguliariai rungtyniaudamas „Hamburg“ komandoje vietos neužsitarnavo.

Nerimas dėl traumų

Nemažai ryškiausių pasaulio futbolo žvaigždžių pasirodyti Pietų Afrikos Respublikoje birželio 11-ąją prasidėsiančiame pasaulio čempionate negalės dėl traumų.

„Scanpix“ nuotr./Davidas Beckhamas
D.Beckhamas į PAR nevyks dėl traumos.

Jau seniau buvo aišku, jog apsivilti Anglijos rinktinės marškinėlių ketvirtose planetos pirmenybėse iš eilės negalės Davidas Beckhamas. 35 metų britui atstovaujant „Milan“ klubą trūko Achilo sausgyslė.
 

Neaišku, ar į PAR vyks ir Garethas Barry. „Manchester City“ saugas Anglijos čempionato pabaigoje patyrė traumą, bet rinktinės lyderis Fabio Capello, tikėdamasis, kad žaidėjas spės pasveikti, jį vis tiek įtraukė į komandos sąrašus.

Ispanijos rinktinėje nerimas kol kas gaubia Xavi, Cesco Fabregaso ir Fernando Torreso ateitį. Minėti futbolininkai vis dar gydosi traumas, bet tikimasi, jog spės pasveikti iki pasaulio čempionato.

Į Ganos rinktinę grįžtančio laukiama lyderio Michaelio Essieno. Saugas sveiksta po kelio traumos.

Tuo tarpu Portugalijos nacionalinė komanda tikisi, jog prieš pat čempionatą į rikiuotę grįš Pepe. Madrido „Real“ gynėjas traumą gydosi dar nuo praėjusių metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius