-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 13

Šimtai tūkstančių ispanų Madride sutiko naujuosius pasaulio čempionus (nuotraukos, video)

Iš Pietų Afrikos Respublikoje vykusių planetos futbolo pirmenybių su nugalėtojų taure grįžusius Ispanijos rinktinės futbolininkus pirmadienį Madride džiaugsmingai pasveikino šimtatūkstantinės sirgalių minios. Pasaulio čempionai taip pat buvo pagerbti paties karaliaus Juano Carloso, rašo welt.de.
Ispanija pasitiko čempionus
Ispanija pasitiko čempionus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą istorijoje pasaulio čempionų vardus iškovoję ispanai svilinant 40 laipsnių karščiui atviru autobusu važiavo Ispanijos sostinės centro gatvėmis. „Campeones, campeones, oe, oe, oe!“ – skandavo skandavo sirgaliai mojuojantiems futbolininkams ir treneriui Vicente del Bosque. Šie kartais į viršų pakeldavo taurę.

Miesto ir ispanų Futbolo federacijos organizuoto sutikimo kulminacija tapo milžiniška šventė netoli parko „Casa de Campo“, kur susirinko apie 150 tūkst. žmonių. Dėl didelio karščio ugniagesiai gaivino minią purkšdami žarnomis vandenį.

Pas karalių – su treningais

Atvykusi į Madridą „La Roja“ pirmiausia buvo pakviesta pas karalių Juaną Carlosą. „Jūs sužavėjote visą šalį ir išpildėte mūsų drąsiausius lūkesčius“, – sakė 72 metų monarchas. Jis tikino, kad rinktinė savo dvasia ir puikiu žaidimu suvienijo visą Ispaniją: „Už tai dėkoju jums visos tautos vardu.“

Pas karalių žaidėjai pasirodė apsivilkę sportine treniruočių apranga. Karalius apkabino komandos vartininką Ikerą Casillasą ir pusfinalio didvyrį Carlesą Puyolį. Prie raudonos futbolininkų aprangos prisiderino karalienė Sofia – ji vilkėjo raudoną suknelę, o princas Felipe'as ryšėjo raudoną kaklaraištį.

Princo dukros Leonora (4 metai) ir Sofia (3 metai) buvo apsivilkusios nacionalinės rinktinės marškinėlius ir abiem buvo leista prisiliesti prie trofėjaus. Vyresnioji mergaitė net pasimatavo aukso medalį.

Galiausiai rinktinė pasveikino ir šalies ministras pirmininkas Jose Luisas Rodriguezas. „Rinktinė laimėjo taurę, tačiau ji priklauso visiems ispanams. Jums turime padėkoti, kad Ispanijos įvaizdis visame pasaulyje spindi“, – sakė jis.

Krizės kamuojama šalis – laimingesnė

Treneris V.del Bosque dėkojo ispanams už paramą pasaulio čempionate: „Šis triumfas ir visų.“ Finalo rungtynių herojus, pergalingo įvarčio autorius Andresas Iniesta tvirtino, kad jam garbė būti šios komandos dalimi.

Krizės kamuojamai šaliai pirmasis ispanų titulas pasaulio čempionate suteikė daug džiaugsmo. Tai suvokė vos į Madridą atvykę futbolininkai. „Sveiki atvykę į laimingesnę šalį – ačiū!“ – toks plakatas su su užrašu pasitiko juos, lipančius iš lėktuvo. Apie skolų naštą ir nedarbą Ispanijoje dabar vargu ar kas galvoja.

Po Ispanijos rinktinės pergalės 1:0 finalo rungtynėse su Olandijos futbolininkais milijonai žmonių  pirmadienio najtį išėjo į gatves švęsti. Ispanus pasveikino JAV prezidentas Barackas Obama, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy ir britų premjeras Davidas Cameronas. Visa šalis sprogo iš džiaugsmo.

Anot sporto laikraščio „Marca“ vertinimų, gatvėse Ispanijos rinktinės pergalę finale šventė per 25 milijonus žmonių – tai daugiau nei pusė visų šalies gyventojų. Į daugelį įvykių tuo metu policija užmerkė akis. Pareigūnai net paleido savo automobilių sirenas ir taip prisidėjo prie bendro džiaugsmo.

Tiesa, šiek tiek neramumų vis dėlto būta. Baskų žemėje Bilbao separatistinės organizacijos atstovai sumušė kelis ispanų rinktinės sirgalius. Tokių incidentų užfiksuota ir Barselonoje. Iš viso suimta per 20 chuliganų, apie 80 žmonių buvo sužeista. Šventę aptemdė du mirties atvejai – vienas vyras persisvėręs iškrito iš balkono, o kitas paskendo baseine.

VIDEO: Spanish king thanks 'champions' for World Cup win
VIDEO: Spain welcomes World Cup champions
VIDEO: Fiesta Roja! World Cup for Spain, tears for Netherlands, farewell to South Africa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius