-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpalaikis užmaršumas greitai bus išgydomas

Susierzinimas, kad neprisimenate, kur padėjote savo akinius ar raktus nuo mašinos, greitai bus tolima praeitis, nes mokslininkai tikina sukūrę vaistus, padėsiančius gerinti atmintį – rašoma dailymail.co.uk tinklalapyje.
Moteris
Moteris / Photos.com nuotr.

Mokslininkai išsiaiškino, kodėl žmonės pamiršta, kur pasidėjo tam tikrus daiktus, ir įrodė, kad nebrangi piliulė, Amerikoje daugelį metų naudota gydyti aukštą kraujo spaudimą, gali pagerinti atmintį.

Ateityje kiekvienas žmogus galės vartoti guanfaciną, kad nepamirštų pačių paprasčiausių dalykų.

„Šie vaistai padės jums prisiminti telefono numerius, PIN kodus ir dėl jų jums niekada nereikės lakstyti ir ieškoti, kur pradingo raktai nuo mašinos. Puiki atmintis senstantiems žmonėms padės ir toliau išsilaikyti savo darbo pozicijoje“, – apie teikiamas guanfacino vaisto perspektyvas pasakojo Jeilio universiteto mokslininkai.

Šis atradimas buvo padarytas, kai mokslininkai tyrė beždžiones. Primatams buvo duotas kompiuterinis žaidimas, kuriame reikėjo surasti paslėptą skanėstą. Jaunos beždžionės atsiminė skanėsto buvimo vietą 5 sekundes, o vyresnės beždžionės – 2,5 s.

Darbinė atmintis remiasi priekinėje smegenų žievėje esančiomis gumulėlių jungtimis tarp smegenų ląstelių.

Jungtys leidžia smegenų ląstelėms „bendrauti“ vienai su kita, taip viena ląstelė gali „užžiebti“ kitą ir dėl to atmintis išlieka stipresnė.

Vyresnių beždžionių smegenų jungtys buvo silpnesnės ir „užsižiebdavo“ daug rečiau.

Tačiau, kai mokslininkai joms davė guanfacino, procesas smegenyse stipriai pagreitėjo.

Jeilio universiteto mokslininkai tyrimus jau pradėjo su žmonėmis. Tirdami sveikus vyrus ir moteris, jie galės išsiaiškinti ar šis vaistas gali pagerinti atmintį ir žmogui.

„Kada nors ateityje žmonės galės vartoti guanfaciną ar kitą panašų vaistą jau nuo savo amžiaus vidurio, kad užtikrintų stiprią atmintį vėlesniame amžiuje“, – tvirtina mokslininkai.

Vis dėlto, manoma, kad šis vaistas negalėtų išgydyti rimtesnių atminties netekimo ligų, tokių, kaip Alzheimerio liga, tačiau, jeigu smegenys bus sveikos, tokios ligos bus bent jau atitolinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius