-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dirbantys dėl gyvūnų gerovės susibūrė dar vienam kilniam tikslui – kraujo donorystei

Praėjusį savaitgalį Nacionalinio kraujo centro (NKC) padalinyje, esančiame prekybos centre VCUP, buvo surengta kraujo donorystės akcija, kurią inicijavo VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) ir VšĮ „Vyšnių sodas“.
Dirbantys gyvūnų gerovės vardan susibūrė dar vienam kilniam tikslui – kraujo donorystei.
Dirbantys gyvūnų gerovės vardan susibūrė dar vienam kilniam tikslui – kraujo donorystei. / GGI nuotr.

NKC komanda per visą dieną sulaukė net 46 akcijoje panorusių dalyvauti žmonių, iš kurių dauguma – gyvūnų globos organizacijų savanoriai arba tiesiog keturkojų augintojai ir mylėtojai. „Su GGI vadove Beatriče bendraujame jau trečius metus. Beje, šiandien ji jau 13-ą kartą davė kraujo! Turime daug bendro – tai ir meilė gyvūnams, ir noras padėti sergantiems žmonėms. Todėl dėl minties suburti žmones kilniam tikslui neabejojome. Misiją įgyvendinome, o mūsų pavyzdys, tikiu, įkvėps ir daugelį kitų, iki šiol abejojusių donorystės svarba ir savanorystės teikiamomis galimybėmis. Iš tiesų, savanoriaujant įmanoma atrasti žmonių, kurie ilgainiui tampa puikiais draugais“, – rezultatyvaus bendradarbiavimo patirtimi dalijosi NKC atstovė Irma Pimpičkaitė.

„Pagrindinis šios akcijos tikslas – skleisti pagalbos kitiems idėją, suteikti daugiau informacijos apie galimybes tapti kraujo donorais, pabrėžiant, kad meilė žmogui ir gyvūnui yra suderinami dalykai, siekiant visuomenės, kurioje gyvename, gerovės. Neabejoju, kad einame teisingu keliu ir labai džiaugiuosi, jog ir šį kartą sulaukėme didelio gyvūnų mylėtojų palaikymo. Tai įkvėpia nesustoti ir įrodo, kad kartu mes galime labai daug“, – sakė GGI vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė.

Akcijoje dalyvavo gausus būrys neabejingų meilės žmogui ir gyvūnams idėjai žmonių: VšĮ „Beglobis“, VšĮ „Lesė“ ir Lietuvos žaliųjų partijos savanoriai, „PetCity“ bei Buivydiškių klinikos atstovai ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius