-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Norfos“ centrą užklydusį šunelį įkalino dėžėje, kurioje jis negalėjo net krustelėti

Į Pasvalyje esantį prekybos centrą „Norfa“ antradienį užėjusi mergina nustėro pamačiusi dėžėje įkalintą šuniuką. Pasirodė, kad jis paguodos ir šilumos čia ieškojo visą dieną, o kai darbuotojams nusibodusįjį varyti lauk, užuot iškvietę atitinkamas tarnybas, jie tiesiog jį užvožė dėže, ir paliko. Tuo tarpu policija pažeidimo neįžvelgė.
Dėžėje įkalintas šuo
Dėžėje įkalintas šuo / Skaitytojo nuotr.

Šuo be galimybės pajudėti išbuvo nežinia kiek valandų

„Maždaug dešimtą valandą ryto Pasvalio prekybos centrą „Norfa“ aplankė nedidelis šunelis. Sunku pasakyti – beglobis ar kažkieno augintinis, nes atrodo dar pakankamai švarus ir nesulysęs. Šuo įbėgo į parduotuvę kartą, jį išvijo, įbėgo antrą kartą, valytoja vėl išvijo, pasiėmusi šluotą. Neapsikentę sveiko proto trūkumu besiskundžiantys „Norfa“ darbuotojai sugavo šunelį ir uždarė į plastmasinę dėžutę su keletu skylių bei uždengė medine prekių palete... Nesuvokiu... Negaliu patikėti tokiu žmonių žiaurumu, abejingumu, bukumu, savavališkumu ar kaip dar tai pavadinti?!

„Norfa“ darbuotojai, sugavo šunelį ir uždarė į plastmasinę dėžutę su keletu skylių bei uždengė medine prekių palete.

Pasirodo gyvūnas ten pratūpėjo beveik nuo vidurdienio iki tol kol aš ėjau pro šalį, tai buvo beveik 22 val. Šuo be maisto, be geriamo vandens, be galimybės atlikti gamtinius reikalus, be visiškos galimybės nors pajudėti prabuvo gal 8 ar 10 valandą! Šalia turėjau savo šunelį, todėl pabijojau pati išlaisvinti uždarytąjį ir iškviečiau policiją. Buvo gana greitai sureaguota ir atvykta į vietą. Deja, Pasvalyje nėra tarnybos, kuri pasirūpintu benamiu gyvūnu, o Biržų ar Panevėžio tarnybos, pasak pareigūnų, jau nedirbo“, – pasakojo Viktorija.

Taigi pareigūnai, nežinodami, ką daryti su tuo šuneliu, tiesiog jį išnešė į lauką ir paleido. Tuo tarpu mergina negali nusiraminti iki šiol.

Atsirado galima šuns šeimininkė

„Ta vieta, kurioje buvo uždarytas šunelis, stebima filmavimo kameromis, būtų aiškiai matyti, kas ir kaip uždarė šunį. Kokia atsakomybė gresia tai padariusiam asmeniui? Tai nežmoniška! Būtų keista, jeigu policija toliau nevykdytų tyrimo dėl šio įvykio. Baudžiamoji atsakomybė gresia tik mušant ar nužudant gyvūną, o šiuo atveju taikoma administracinė bauda ar įspėjimas. Vienaip ar kitaip, negalima toleruoti tokio elgesio ir ši istorija neturėtų taip baigtis, juk viskas užfiksuota kamera“, – įsitikinusi pašnekovė.

Pasak jos, tai buvo visai nepiktybinis, gražus šuniukas, o jį uždarė į 20x30 cm dėžę, kurios gylis – vos apie 10 cm, todėl šuniukas buvo tiesiog prispaustas prie cemento. Darbuotojai esą teisinosi, kad neturėjo daugiau ką daryti. Tas šuo vis pralįsdavo į parduotuvę, kai prieš žmogų automatiškai atsidarydavo durys.

„Tai buvo dienos metas ir darbuotojai galėjo pranešti atitinkamoms tarnyboms, užuot ėmęsi savavališkų veiksmų. Įtariu, kad tas šunelis ten taip ir būtų paliktas nakčiai, nes niekas juo nebesidomėjo. Ir kažin, ar šįryt būtų gyvas, juk ant šaltos žemės prispaustas ir negalintis net pajudėti“, – piktinosi Viktorija.

Kai Viktorija šią istoriją paviešino savo „Facebook“ paskyroje, į ją kreipėsi mergina, kuri teigė, kad prieš savaitę dingo jos šuo, kuris labai panašus į rastąjį parduotuvėje.

„Mergina jo šiandien ieškojo prekybos centro apylinkėse, bet kol kas mes jo neradome. Jei pavyks vėl sugauti, bent jau atitinkamoms tarnyboms jį atiduosime“, – teigė ji.

Policija šunį paleido du kartus, bet tyrimo nepradės

Įdomu, kad policija, panašu, dėl to paties šuniuko, atkakliai siekiančio atsidurti prekybos centro viduje, į minėtą „Norfą“ vyko du kartus.

Kaip pasakojo Pasvalio rajono komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis, 8.30 val. buvo gautas „Norfos“ direktorės pranešimas, kad po prekybos centrą vaikšto agresyvus šuo.

„8.40 val. mūsų patruliai atvyko ir 9.05 val. jau baigė ten darbą. Apie šunį jie pranešė seniūnui, tačiau jis neturėjo, kur jo dėti, todėl šuo buvo tiesiog išvestas į gatvę ir šalia „Norfos“ paleistas. Jokio blogo elgesio su šunimi patruliai nepastebėjo“, – teigė pareigūnas.

Antras pranešimas buvo gautas vakare, prieš dešimtą valandą. Pranešime buvo teigiama, kad „Norfoje“ dėžėje uždarytas šuo ir prašoma atvykti ir jį išlaisvinti. Tačiau informacija, pasak policijos atstovo, kad šuo labai ilgai prabuvo toje dėžėje, neužfiksuota. Pranešėja teigė nemačiusi, kaip tas šuo atsidūrė dėžėje ir kas jį ten įdėjo. Taigi ir tyrimas nebus pradėtas.

„Nematau, kad čia kažkoks kriminalas būtų buvęs. Matyt, valkataujantis šuo netoliese gyvena. Gal ten renka išmetamą maistą. Paprastai tokie šunys atiduodami savanoriškoms gyvūnų globos draugijoms, bet pas mus, regis, jų nėra“, – teigė pašnekovas.

Taigi belieka viltis, kad kitą kartą šuniukas pateks į sąmoningesnių piliečių rankas, kurie juo tinkamai pasirūpins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius