Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pipiro istorijos tyrimas: S.Beniuko bendrininkai dar nenustatyti

„Įrodyti tokius nusikaltimus labai sudėtinga“, – šią frazę, kalbėdami apie tyrimus, pradėtus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, ne kartą paminėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Tačiau viltis, jog artimiausiu metu pavyks surinkti trūkstamus įrodymus ir sėkmingai užbaigti gyvūnų skriaudėjų bylas, yra. Ir nemaža.
Įtariamasis Svajūnas Beniukas prieš numetant Rudį nuo tilto
Filmuotoje medžiagoje aiškiai matosi ir girdisi, jog šunelį Pipirą nuo tilto numetęs S.Beniukas buvo ne vienas: kalbėjosi ir juokavo su dar dviem asmenimis. Vienas jų matosi kadre, kito girdisi tik balsas. / kadras iš filmuotos medžiagos

Kauno rajono ir Kauno miesto Santakos policijos komisariatuose šiuo metu atliekami du ikiteisminiai tyrimai, kuriuose keli asmenys kaltinami žiauriu elgesiu su gyvūnais. Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai tęsia šunelio Pipiro, numesto nuo tilto ir nuo sužalojimų nugaišusio, istorijos tyrimą. Už šį nusikaltimą jau nuteistas Svajūnas Beniukas – jam skirti 8 mėnesiai kalėjimo. Tačiau pareigūnai siekia išsiaiškinti jo bendrininkus. Tiesa, kol kad tyrimas nedaug pasistumėjo.

„S.Beniukas parodymų nekeičia: jis, kaip ir anksčiau, tvirtina, kad nusikaltimą padarė vienas. Tačiau iš filmuotos medžiagos matyti, kad be jo nusikaltimo vietoje buvo dar du asmenys. Jie filmavo egzekuciją, o vienas greičiausiai įkėlė medžiagą į internetą. Juos traktuojame kaip nusikaltimo kurstytojus. Tačiau, norint, kad byla pasiektų teismą, reikia įrodyti jų bendrininkavimo faktą“, – sakė Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis. Pareigūno teigimu, minėtų bendrininkų asmenybės iki šiol nenustatytos: „Kol kas turim tik filmuotą medžiagą“.

Šilainių jaunuoliai bausmės neišvengs

Kur kas sėkmingiau išnarpliotas Kaune, Šilainiuose, įvykdytas nusikaltimas, kurio metu trys paaugliai smaginosi kankindami šunį Beną. Šią istoriją Gyvūnų globėjų asociacijos nariams paviešinus žiniasklaidoje, Kauno policijos pareigūnai netruko nustatyti įtariamuosius. Vienas iš šuns kankintojų, 17-metis Edgaras Š., iš karto prisipažino padaręs nusikaltimą. Kartu su juo gyvūno kankinime dalyvavę (visa tai filmavę ir kurstę) dar du paaugliai – 17-metis ir 13-metis –netrukus taip pat pripažino savo kaltę.

Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr./Nuo paauglių nukentėję šuneliai šiuo metu saugūs gyvūnų globėjų rankose.
Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr./Nuo paauglių nukentėję šuneliai

Pasak Santakos policijos komisariato tyrėjos Renatos Ramoškienės, įtarimai pareikšti abiems 17-mečiams, o už jauniausiojo nusikaltėlio veiksmus teks atsakyti jo tėvams – tokio amžiaus asmuo, padaręs nusikalstamą veiką, dar nelaikomas nusikaltimo subjektu. Tėvams greičiausiai bus skirtos baudos už vaiko nepriežiūrą.

Be to, 17-mečiams pareikšti įtarimai ne dėl vieno, bet dėl dviejų šunų kankinimo. Yra duomenų, rodančių, kad jie smaginosi kankindami ne tik šunį Beną, bet ir kalytę Tiną. Ją, kaip ir pirmąjį šunį, Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojai rado apleistame pastate Šilainiuose.

Pareigūnai nespėlioja, ar žiauriai su gyvūnais elgęsi jaunuoliai išlips iš balos sausi, ar vis dėlto sulauks pelnytos bausmės. Tačiau lengvinančių aplinkybių jų sąskaitoje nedaug, nes abu kartą jau buvo teisiamųjų suole.

„2009 m. pradžioje abu 17-mečiai buvo teisti už nusikaltimą nuosavybei. Tuomet jie buvo atleisti nuo atsakomybės dėl to, jog prasikalto pirmą kartą“, – sakė R.Ramoškienė.

Kada ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais bus užbaigtas, kol kas neaišku. Artimiausiu metu specialistai turės nustatyti, ar 17-mečiams įtariamiesiems reikalinga psichiatrinė ekspertizė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius