-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Akcijos metu išsaugota daugiau nei šimtas tūkstančių eglučių

Miškininkų iniciatyva surengta jau tradicine tapusi akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ išsaugojo daugiau nei šimtą tūkstančių eglučių. Būtent tokį kiekį eglės šakų prieš Kalėdų šventes miškininkai išdalijo Lietuvos žmonėms.
Į Katedros aikštę atvežta Kalėdų eglė
Kalėdų eglė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Kalėdų eglė

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, eglių šakas šalies gyventojams pagrindinėse didžiųjų ir kitų miestų aikštėse, dovanojo visos 42 miškų urėdijos. Aplinkos ministerijos bei Generalinės miškų urėdijos (GMU) gruodžio 21-ąją organizuota akcija aprėpė daugiau nei 130 vietų visoje Lietuvoje, išdalinta per 100 tūkst. eglišakių. Didžioji jų dalis atvežta į Vilnių, Klaipėdą, Kauną, Panevėžį ir Šiaulius, kur spygliuočių šakų paklausa kasmet auga.

Kalėdinės atributikos apsaugai, gabenimui bei dalyboms miškininkai į talką šiemet pasitelkė ir žaliųjų bei kitų gamtosaugos organizacijų atstovus, miestų seniūnus, taip pat policiją. Dalybos vyko sklandžiai, nepageidaujamų spūsčių ir incidentų pavyko išvengti.

Miškininkų teigimu, tokios akcijos skatina gamtosaugą. Tačiau miško apsauga po akcijos ir Kalėdų dar nesibaigia. Nemaža dalis žmonių namus puošia iki pat Naujųjų metų. Bet kokiu atveju piktnaudžiauti miškuose tikrai neverta. Nei eglučių, nei šakų šventėms tikrai nepristigs – jų miškų urėdijų medelynai išaugino ir paruošė pakankamai bei tiekia į prekybos vietas, be to, nebrangiai prekiauja ir patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius