Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus arkikatedroje tikintieji šventė kūdikėlio Jėzaus gimimą

Vilniaus arkikatedroje Kūčių vakarą kūdikėlio Jėzaus gimimą minėjo daugybė tikinčiųjų. Į Piemenėlių mišias arkikatedroje, kaip ir įprasta, susirinko ir nemažai gerai visuomenėje žinomų žmonių.
Piemenėlių mišių akimirka
Piemenėlių mišios / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sniegas šiųmečių švenčių dar nepapuošė, tačiau nepanašu, kad tai nors kiek sugadino žmonių nuotaiką. Tikintieji į arkikatedrą rinkosi gerai nusiteikę, skubėdami viduje pasislėpti ne tik nuo žvarbaus oro, bet susikaupti maldai.

Kardinolas Audrys Juozas Bačkis sakė, kad pagrindinė Kalėdų žinia yra ta, jog reikia pasitikėti  Dievu, nebijoti ir suprasti, kad Dievas niekada neapleidžia. „Atnaujinkime savo tikėjimą ir pasitikėjimą Kristumi. Dievas yra su mumis“, – skelbė kardinolas. Jis priminė svarbiausius žodžius, svarbiausią žinią: šiandien gimė Išganytojas.

Tradiciškai po šv. Kūčių vakarienės į arkikatedrą atvyko ir gerai visuomenėje žinomi žmonės. Kūdikėlio Jėzaus gimimu pasidžiaugti atvyko ir ministras pirmininkas Andrius Kubilius, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

Tuo metu miestas šeštadienio vėlų vakarą atrodo it apmiręs – tuščios nuo automobilių gatvės, negirdėti ir įprastinio šeštadieninio miesto centro šurmulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius