Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galapagai/Roko naktys“ alsuos ir „Iron Maiden“ karščiu

Nors ir atnaujinęs pavadinimą, festivalis „Galapagai / Roko naktys 2011“ ir toliau skleis ilgamečių renginio gerbėjų pamėgtą maištingą roko dvasią. Rugpjūčio 5–6 dienomis Zaraso saloje vyksiančiame festivalyje metalinės muzikos vėją kels Blaze Bayley, buvęs legendinės grupės „Iron Maiden“ vokalistas.
Blaze Bayley
Blaze Bayley / Festivalio „Roko naktys 2011“ organizatorių nuotr.

„Šį pasaulinio lygio muzikantą žino visi, mėgstantys pakratyti galvas pagal senąjį gerąjį heavy metal. Buvęs vienos didžiausių visų laikų metalo grupių vokalistas puikiai papildys festivalio žvaigždžių sąrašą ir pradžiugins ne tik naujais, bet ir legendomis tapusias devintojo dešimtmečio „Iron Maiden“ kūriniais“, – sakė festivalio „Galapagai / Roko naktys 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Blaze Bayley prie „Iron Maiden“ vairo stojo dar 1993 metais, kai iš grupės išėjo vokalistas Bruce Dickinson. Su pasauliniais heavy metal scenos lyderiais Blaze Bayley įrašė du albumus „X Factor“ ir „Virtual X“, kurie buvo parduoti daugiau nei 2 mln. kopijų tiražu ir pasiekė Didžiosios Britanijos muzikinių topų dešimtukus. Vokalistas sukūrė daugelį „Iron Maiden“ kompozicijų, tarp jų didžiuosius hitus „Man On The Edge“ ir „Futureal“.

1995–1998 m. Blaze Bayley su „Iron Maiden“ gastroliavo visame pasaulyje, surengė daugiau nei 300 koncertų, dalyvavo tokiuose festivaliuose kaip „Monsters Of Rock“ Brazilijoje, kuris sutraukia per 70 tūkst. žmonių auditoriją. Grįžus senajam vokalistui, Blaze Bayley pasitraukė iš grupės, tačiau per tą laiką jis spėjo pelnyti heavy metal žvaigždės statusą. Sukauptas muzikinis bagažas jam leido pradėti solinę karjerą.

2000-aisiais Blaze Bayley iš jaunų Didžiosios Britanijos muzikantų subūrė grupę BLAZE, su kuria išleido porą albumų. Kūriniai netruko pelnyti muzikos kritikų ir gerbėjų palankumą ir buvo pavadinti „nauju žodžiu metalo muzikoje“. Dar didesnė sėkmė Blaze Bayley aplankė po trečiojo albumo, kuris buvo sukurtas jau kitos sudėties grupės, pavadintos paties muzikanto vardu. 2008-aisiais išleistam „The Man Who Would Not Die“ garsus žurnalas „Metal Hammer“ skyrė 9 balus.

Šviežiausias Blaze Bayley ir grupės kūrinys albumas „Promise and Terror“, išleistas praėjusių metų vasarį, buvo ypač šiltai sutiktas publikos. Kritikai „Blaze Bayley“ muziką apibūdina kaip klasikinį britų metalą su „Iron Maiden“ dvasia ir šiuolaikiškumo prieskoniu, kurį suteikia ypač stiprios gitaros, aiški būgnų linija bei energingas vokalas, „aplietas jauduliu ir emocijomis“.

Tarptautinis roko festivalis „Galapagai / Roko naktys 2011“ vyks rugpjūčio 5–6 dienomis Zarasų mieste esančioje Zaraso saloje. Antrąją renginio dieną koncertuos garsiausia festivalio istorijoje grupė, rokerių ketveriukė „Guano Apes“ (Vokietija). Pirmosios festivalio dienos pažiba bus viena žymiausių Skandinavijos melodingojo metalo grupių „Pain“ (Švedija). Be šių pirmo ryškumo vardų, festivalyje pasirodys per 30 atlikėjų iš užsienio šalių ir Lietuvos.

„Galapagai / Roko naktys 2011“ šiais metais taip pat ketina gerokai išplėsti pramogų, meno ir edukacinių platformų erdves, į Zaraso salą sukviesdamas tikros muzikos ir meno mylėtojus iš Lietuvos bei kaimyninių šalių. Bilietais į festivalį prekiauja „Tiketa“, nuo gegužės 4 dienos bilietai brangs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius