Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Roko naktys“ į platesnius vandenis plauks su „Galapagų“ pavadinimu

Nuo 2003-ųjų kasmet rengiamas roko festivalis „Roko naktys“ keičia savo veidą – festivalis vadinsis „Galapagų“ vardu. Pasak „Roko naktų“ organizatorių, tai nėra revoliucinis pokytis – kelerius metus aktyviai plėsdamas muzikinį ir meninį repertuarą, renginys pribrendo ir išoriniams pokyčiams. Šiais metais vyksiantis dvigubu pavadinimu, „Galapagų / Roko naktų 2011“ festivalis prie naujojo vardo galutinai pereis 2012 metais.
„Roko naktys“ į platesnius vandenis plauks „Galapagų“ pavadinimu.
„Roko naktys“ į platesnius vandenis plauks „Galapagų“ pavadinimu. / 15min.lt nuotr.

„Festivalio ateities vizija – vienas didžiausių Rytų ir Vidurio Europoje „open-air“ renginių, siūlančių pilną roko muzikos spektrą bei kruopščiai atrinktą turiningą meninę ir pramoginę programą. Į platesnius vandenis plaukiančio festivalio bortus šiais metais paskutinį kartą ženklins „Roko naktų“ užrašas – nuo 2012 metų jį visiškai pakeis „Galapagų“ ženklas“, – sakė festivalio „Galapagai / Roko naktys 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Festivalio organizatorių teigimu, jau šiemetinis renginys gerokai skirsis nuo pirmųjų „Roko naktų“, o nuo kitų metų šie pokyčiai bus dar ryškesni.

„Prieš 7-8 metus festivalyje grodavo 10-12 grupių iš Lietuvos ir kaimyninių šalių, o pagrindinė „tema“ buvo tiesiog hard & heavy stilių muzika. Tuo tarpu jau šiemet trijose scenose pasirodys per 30 grupių iš Baltijos šalių, Skandinavijos valstybių, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, kurios atstovaus itin plačiam muzikos spektrui – nuo hip-hop, pop roko iki sunkiojo roko. Be atlikėjų pasirodymų, lankytojų lauks turiningos pramogų, meno ir edukacinės programos“, – dėstė A. Barniškis-Blėka.

Kodėl pasirinktas „Galapagų“ pavadinimas? Į vieną seniausių pasaulyje Galapagų salyną jau kelis šimtus metų traukia ne tik gamtos tyrinėtojai, kelionių mėgėjai, bet ir nuotykių ieškotojai, taip pat visi norintys pasislėpti nuo kasdienybės. Įspūdingame Lietuvos gamtos kampelyje, Zaraso saloje tikimasi sukurti lietuviškus „galapagus“, kurie viliotų laukine, unikalia, rokeriškos laisvės kupina dvasia. Be to, toks pavadinimas puikiai atitinka į platesnius vandenis išplaukiančių „Roko naktų“ ateities viziją.

Augantį tarptautinio festivalio lygį pastebi ir „Roko naktų“ senbuviai bei šiemetiniai dalyviai, palankiai sutinkantys naująjį renginio veidą.

„Visiškai natūralu, kad keičiantis festivalio dvasiai, plečiant muzikinę ir meninę programą, renginys išaugo iš ankstesnių „roknakčių“ stiliaus. Tuo pačiu tikiuosi, jog gyva roko muzika buvo ir liks pagrindinė šio kasmetinio festivalio ašis, ir „Galapagai“ pratęs sėkmingiausias „Roko naktų“ tradicijas“, – sakė „Happyendless“ vokalistas Saulius Prūsaitis.

Visuose ligšioliniuose „Roko naktų“ festivaliuose dalyvavusios grupės BIX lyderis Saulius Urbonavičius-Samas pripažįsta, kad keičiasi ne tik festivalis, bet ir pati roko kultūra.

„Jau seniai išlindusi iš pogrindinio judėjimo, roko muzika tampa kultūriniu reiškiniu, neskirstančiu žmonių į „skuduristus“, pankus ar gotus. Rokas – tai iš esmės pozityvus judėjimas, vertinantis gyvą, tikrą, nesuvaidintą ir neišžiopčiotą muziką. Reikia tikėtis, kad „Galapagais“ persivadinsiantis „Roko naktų“ festivalis puikiai atspindės šiuos pokyčius, išlaikydamas šiam festivaliui būdingą protesto dvasią – protesto prieš „plastmasę“ muzikoje, smegeninėse ir visoje visuomenėje“, – teigė Samas.
Pasak „Galapagai / Roko naktys 2011“ prodiuserio A. Barniškio-Blėkos, šiemetinis festivalis turėtų tapti puikiu tramplinu į planuojamą 2012-ųjų metų didžiulę roko fiestą: „Kitąmet vyks jubiliejinis, 10-tasis festivalis. Ta proga rengiamės surengti grandiozinį tarptautinio masto renginį. Jau dabar atidžiai žvalgome pirmo ryškumo Europos ir kitų kontinentų roko žvaigždžių 2012-ųjų turnė maršrutus, pradedame derybas su Baltijos šalyse dar niekada nebuvusiais žymiais roko atlikėjais“.

Šiais metais Zaraso saloje koncertuos žymiausia grupė visoje „Roko naktų“ festivalio istorijoje –rokerių ketveriukė „Guano Apes“, kuri vadinama trečiąja visų laikų Vokietijos roko grupe, sugebėjusia užkariauti JAV populiariosios muzikos olimpą. Iki „Guano Apes“ tai buvo pavykę tik „Scorpions“ ir „Rammstein“.

„Guano Apes“ taps antrosios festivalio „Galapagai / Roko naktys 2011“ dienos kulminacija. Pirmosios festivalio dienos pažiba bus viena žymiausių Skandinavijos melodingojo metalo grupių „Pain“ (Švedija). Be šių pirmo ryškumo vardų, festivalyje pasirodys per 30 atlikėjų iš užsienio šalių ir Lietuvos.

„Galapagai / Roko naktys 2011“ šiais metais taip pat ketina gerokai išplėsti pramogų, meno ir edukacinių platformų erdves, į Zaraso salą sukviesdamas tikros muzikos ir meno mylėtojus iš Lietuvos bei kaimyninių šalių. Šiais metais tikimasi pritraukti apie 6 tūkst. lankytojų – 50 proc. daugiau nei pernai, kai Zaraso ežero saloje per dvi festivalio dienas apsilankė 4 tūkst. žiūrovų. Bilietais į festivalį prekiauja „Tiketa“, nuo gegužės 4 dienos bilietai brangs.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius