-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 28

Antrajame filme apie Šerloką Holmsą vaidinusi Noomi Rapace: „Holivude per akis vietos kūrybai ir improvizacijai“

Jau šį penktadienį, gruodžio 30-ąją, Lietuvos žiūrovai kino teatruose galės išvysti naujausią režisieriaus Guy Ritchie kūrinį – antrąjį jo filmą apie legendinio detektyvo Šerloko Holmso nuotykius. Kino juostoje „Šerlokas Holmsas 2: šešėlių žaidimas“ nuotaikingą aktorių Roberto Downey jaunesniojo ir Jude‘o Law duetą papildė žavioji švedų aktorė Noomi Rapace.
Noomi Rapace
Noomi Rapace / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Čigonės Sim vaidmuo – tikrasis N.Rapace, žinomos iš švedų filmų pagal Stiego Larssono „Tūkstantmečio“ trilogiją, holivudinis debiutas.

Kaip tinklalapiui Collider.com pasakojo N.Rapace, jos dalyvavimas filme apie Šerloką Homsą prasidėjo nuo pažinties su pagrindinį vaidmenį atliekančiu R.Downey jaunesniuoju ir jo žmona Susan, kuri yra šio filmo prodiuserė. „Los Andžele susitikau su keletu prodiuserių. Kitądien man pasakė, kad Robertas ir Susan nori mane pamatyti, tad nuvykau į jų biurą. Kalbėjomės apie 15 minučių, per kurias pasidalijome mintimis, apie kokius filmus svajojame. Nekalbėjome konkrečiai apie šį filmą, tiesiog pamaniau, kad mūsų norai ir idėjos sutapo. Netrukus jie susisiekė su mano vadybininku ir jau po poros savaičių Londone susitikau su G.Ritchie. Jis man labai patiko ir aš jam, atrodo, patikau“, – sakė 31-erių aktorė.

N.Rapace juokavo, kad susidurti su „susižaidusiu“ Šerloko Holmso ir daktaro Vatsono duetu buvo tas pats, kaip tapti naujoke vidurinėje, tačiau tuoj pat patikino, kad jai dėl to buvo tik smagiau. „Filmavimo aikštelėje galėjai jausti, kad visa komanda daro kažką gero, o man tereikėjo įsilieti. Tai buvo fantastiška kelionė drauge. Kasdien būdavo labai linksma, gal tuomet to ir nesuvokėme, bet apskritai buvo nuostabu. Tarsi žaidėme tyrėjus ir vis atrasdavome, kaip geriausia papasakoti istoriją“,– kalbėjo švedė. Aktorė pridūrė, kad jos herojė Sim pirmąsyk filme susipažįsta su Šerloku Homsu Londone, o vėliau jų keliai susiduria Prancūzijoje. „Iš tiesų Sim turi asmeninių priežasčių keliauti su detektyvu. Ji stipri moteris“, – sakė N.Rapace.

Holivudas idėjų nevaržė

Anksčiau su tokio didelio biudžeto filmais nedirbusi N.Rapace prisipažino nesitikėjusi, kad darbas Holivude gali būti toks lankstus. „Mes vis ieškojome, tyrėme, netrūko smalsumo ir aistros, kurie vis priversdavo mus sugrįžti prie ankstesnių istorijos dalių. Maniau, kad viskas vyks kitaip – studijos vadovas pasakys: „Mums reikia šio scenarijaus, šios scenos, tu būsi šis herojus.“ O viskas buvo kur kas kūrybiškiau! Nors vos kelis kartus buvau Holivude, bet maniau, kad čia bus griežtesnė kontrolė“, – tikino švedų aktorė. N.Rapace teigė kartais pasijusdavusi kaip nepriklausomo kino filmavimo aikštelėje – tokia šilta ir bičiuliška atmosfera tvyrojo per filmo „Šerlokas Holmsas 2: šešėlių žaidimas“ filmavimus.

Švedė ir pati pasakojo nevengusi improvizuoti ir prisidėjusi prie savo herojės kūrimo. „Daug domėjausi čigonais, tad įdėjome sceną, kurioje aš kalbu tikrąja čigonų kalba. Tiesą sakant, pridėjome net keletą eilučių, kur veikiausiai žiūrovui prireiks subtitrų. Specialiai mokiausi ir keleto čigonų šokių. O Guy visa tai leido... Jam patinka čigonai“, – šypsojosi N.Rapace.  Aktorė pasakojo, kad jos herojė Sim nėra peštukė – ji ne mušeika, o gatvių kovotoja, mokanti grumtis dėl savo išlikimo.

J.Law negailėjo pagyrų

Kaip portalui Ontheredcarpet.com sakė daktarą Vatsoną vaidinantis J.Law, jis neįsivaizduoja jokios kitos aktorės, vaidinančios čigonę Sim. „Noomi išties įspūdingas derinys, ji labai moteriška, labai jaudinanti ir kartu labai kieta. Ji puikiai papildė mūsų su Robertu duetą. Ji moka pakovoti už save, ji moka mus ištraukti iš bėdos. Noomi mums labai pagelbėjo, juolab jos čigonės Sim istorija emocinga, o tai prideda mūsų kelionei daug svorio“, – kalbėjo aktorius.

Įvertinti Šerloko Holmso, daktaro Vatsono ir čigonės Sim nuotykius Lietuvos žiūrovai galės jau nuo gruodžio 30-osios.

Filmo „Šerlokas Holmsas 2: šešėlių žaidimas“ lietuviškai titruotas anonsas:

VIDEO: ŠERLOKAS HOLMSAS 2. Šešėlių žaidimas - lietuviškai titruotas filmo anonsas 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius