-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 24

Apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2011“: kas ves ir kas triumfuos?

Gegužės 27 dieną, 21.10 val. Vilniaus Kongresų rūmuose įvyks ketvirtieji, pačių kinematografų prestižiniais pripažįstami apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2011“. Iškilmingos ceremonijos metu bus išdalyta 14 skulptoriaus Audriaus Liaudansko sukurtų „Sidabrinės gervės“ statulėlių, vienas specialus prizas – „Sidabrinės gervės kiaušinis“ ir „Auksinė gervė“ už viso gyvenimo nuopelnus. Renginį tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apdovanojimus rengia Lietuvių kino akademija (LiKA), vienijanti per 30 narių. Šiemet pasikeitus taisyklėms, jie visi gavo teisę balsuoti už atrankos komisijos sudarytus nominantų trejetukus (tik Metų geriausio pilnametražio filmo nominacijoje varžosi 2 filmai), todėl rezultatai gali pateikti daug netikėtumų.

Staigmenų netrūks ir ceremonijos programoje, kurioje, kaip šmaikštauja kino šventės rengėjai, dirbs pusantro vedėjo. Paaiškėjo, kad „puse etato“ čia darbuotis pakviestas Lietuvos televizijos laidų vedėjas, charizmatiškasis Žygis Stakėnas. Jo „didysis kolega“ – televizijos vilkas, žurnalistas ir dainininkas Marijus Mikutavičius.

Tai yra kino žmonių šventė, jie jos nusipelnė. Visiems linkiu gražaus vakaro!Kinas jį neabejotinai traukia. Ir šioje srityje Marijonas nėra atsitiktinis praeivis – pats buvo pakviestas sukurti ryškų vaidmenį „Sibiro Madonoje“. Deja, dėl lėšų stygiaus ši juosta nepasiekė finišo. Bet jis visuomet nekantriai laukia kitų lietuviškų filmų premjerų, serga už savo šalies kino kūrėjus.

„Aš netgi jau mačiau „Tadą Blindą“, ko dar daugelis nematė“, – džiūgauja M.Mikutavičius.

Ką jam reiškia nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2011“?

„Šiuo atveju viso labo esu televizijos žmogus, renginio vedėjas – tarsi siūlas, ant kurio kabo kitų darbai. Mano užduotis – profesionaliai nutiesti renginio giją. O šiaip tai yra kino žmonių šventė, jie jos nusipelnė. Visiems linkiu gražaus vakaro“, – sakė Marijonas.

Apdovanojimų režisierius Kęstutis Jakštas patikino siekiantis, kad renginys turėtų kultūrinę, išliekamąją vertę, o kartu būtų dinamiškas ir įdomus pramogos norinčiam televizijos žiūrovui.

Juk nepaisant to, kad sugriuvo Lietuvos kino studija, išbyrėjo pastatai, kažkas kažką vis tiek daro, kuria tą kiną ir mes lenkiame galvą prieš juos.„Turėsime gyvą orkestrą – Kauno bigbendą. Jis suteiks vakarui žavesio. Koncertuoti su „faniera“ būtų daug paprasčiau, bet mes pasirinkome gyvą įgarsinimą, – teigė ceremonijos režisierius. – Kasmet apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ yra tam tiki atspirties taškai. Šiemet ketiname šmaikščiai, šiek tiek ironiškai laikytis Amerikos kino krypties. Tai pasijus ir muzikinėje programoje.“

Ceremonijoje skambės muzika iš klasika tapusių kino filmų. Scenoje pasirodys Mantas Jankavičius, Erica Jennings, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Evelina Sašenko, choras „Ąžuoliukas“, „Electric Ladies“ ir kiti. Didžiajame ekrane už jų nugarų pasirodymų metu skleisis ir nostalgiškai jaudins kinas.

Režisieriaus įsitikinimu, puoselėti lietuviško kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2011“ tradicijas yra labai svarbu.

„Juk nepaisant to, kad sugriuvo Lietuvos kino studija, išbyrėjo pastatai, kažkas kažką vis tiek daro, kuria tą kiną ir mes lenkiame galvą prieš juos”, – kalbėjo K.Jakštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius