Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 22

Dainius Kazlaukas kinuose pradėjo pasakoti laimingo žmogaus istoriją

Trečiadienio vakarą kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ raudonu kilimu žengė gausus lietuvių aktorių desantas. Gėlėmis nešinas žingsniavo buvęs ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas su žmona. Tą vakarą visuomenei buvo pristatytas Tomo Donelos pilnametražis vaidybinis filmas „Atsisveikinimas“ (laimingo žmogaus istorija).
Dainius Kazlauskas su sūnumi Dominyku ir žmona Indre
Dainius Kazlauskas su sūnumi Dominyku ir žmona Indre / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ketverius metus kurtas filmas pasakoja apie atsisveikinimą ir tuo pačiu susitikimą su savimi. Atsisveikinti gali tik tie, kurie buvo susitikę, o miršta tik tie, kurie gyveno. Kad galėtum atsisveikinti, prieš tai turi susitikti su savo pergalėmis ir pralaimėjimais. Jei spėji tai padaryt – esi laimingas žmogus.

Pristatydamas savo naujausią filmą „Atsisveikinimas“, režisierius Tomas Donela prisipažino, kad toks laimingas iki tol buvo tik du kartus – kai vedė savo žmoną Vaidą ir kai gimė sūnus Martynas. Nenuostabu, kad po dešimt metų trukusio kūrybinio proceso, 47 filmavimo pamainų ir beveik metus trukusio montavimo, režisierius jaučiasi laimingas, paleisdamas filmą į plačiuosius vandenis.

Tomas Donela taip pat džiaugiasi gausia kūrybine komanda ir krūva filme vaidinusių artistų: „Šiame filme vaidino tik artistai, nes aktorius – tai profesija, o artistas – Dievo pabučiuotas žmogus“. Kartu su pagrindiniu herojumi Dainiumi Kazlausku filme vaidina Lina Budzeikaitė, Olga Generalova, Dalia Storyk, Kristina Kazlauskaitė, Džiugas Siaurusaitis, Albinas Keleris, Arūnas Sakalauskas, Vytautas Rumšas, Olegas Ditkovskis, Kostas Smoriginas, Remigijus Vilkaitis. Epizoduose pasirodė, bet premjeros, deja, jau nebesulaukė Vladimiras Jefremovas ir Rimantas Jovas.

Filmo scenarijų Tomas Donela kartu su lietuvių scenaristu Alvydu Šlepiku ir dramaturgu iš Bulgarijos Josifu Demianu kūrė beveik dešimtmetį ir jau nuo pat pradžių žinojo, kad pagrindinį herojų Audrių įkūnys Dainius Kazlauskas. Teatro scenos virtuozas sako, kad kaip ir kiekviename kūrybiniame procese, o ypatingai kine, sunkiausia yra suvokti visumą. „Filmo visumą mes pamatome tik per premjerą. Filmavime būna blogų dienų, būna gerų, kaip ir šeimoje būna ir piktesnių žodžių ar ieškojimų. Fiziškai sunkiausia buvo finalinė scena. Mes išplaukėme į atvirą jūrą, buvo žiauriai šalta, buvau be kepurės ir reikėjo daryti daug dublių.“

Dainius Kazlauskas suvaidino laimingo žmogaus istoriją, o kaip aktorius jaučiasi realybėje? „Gyvenu laimingo žmogaus istoriją. Ir jūs gyvenate, reikia tik suprasti, kad esi laimingas. Nereikia laimės ieškoti, ją reikia tiesiog suvokti“, – po premjeros kalbėjo Dainius Kazlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius