-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 11

Filmas „Įsikūnijimas“ pasaulyje uždirbo jau 1,3 mlrd. dolerių

Trimatis mokslinės fantastikos filmas „Įsikūnijimas“ (Avatar) ketvirtą savaitgalį iš eilės pirmavo pasaulyje pagal pelną už parduotus bilietus ir dar labiau priartėjo prie visų laikų rekordo, priklausančio to paties režisieriaus Jameso Camerono ankstesniam kūriniui „Titanikas“ , sekmadienį pranešė tą filmą platinanti kompanija „20th Century Fox“.
Kadras iš filmo „Įsikūnijimas“
Kadras iš filmo „Įsikūnijimas“ / 20th Century Fox nuotr.

Naujasis J.Camerono filmas per praeitą savaitgalį už parduotus bilietus uždirbo 191,5 mln. JAV dolerių, o į jo seansus pasaulyje iš viso parduota bilietų jau už 1,3 mlrd. dolerių.

„Įsikūnijimas“ praeitą trečiadienį aplankė 1,12 mlrd. dolerių uždirbusį filmą „Žiedų valdovas: karaliaus sugrįžimas“ (The Lord of the Rings: The Return of the King) ir tapo antruoju daugiausiai pasaulyje už parduotus bilietus uždirbusiu filmu, nusileisdamas tik „Titanikui“, kuris 1997–1998 metais uždirbo 1,84 mlrd. dolerių.

Šiaurės Amerikos kino žiūrovai už bilietus į „Įsikūnijimo“ seansus paklojo iš viso jau 429 mln. dolerių, o praėjusį savaitgalį – 48,5 mln. dolerių. Šiame regione naujasis filmas pagal parduotus bilietus užėmė 7-ąją vietą.

Kompanijai „News Corp.“ priklausanti „20th Century Fox“ išreiškė viltį, kad „Įsikūnijimas“ mes iššūkį antrąją vietą užimančiam 2008 metų filmui apie Betmeną „Tamsos riteris“ (The Dark Knight), Šiaurės Amerikoje uždirbusiam 533 mln. dolerių.

Regione, kurį sudaro JAV ir Kanada, pirmoji vieta priklauso „Titanikui“, palengvinusiam žiūrovų kišenes 601 mln. dolerių.

„Įsikūnijimas“ taip pat pasiekė naujus rekordus pagal sumas, gautas už bilietus, parduotus per keturis, tris ir du savaitgalius iš eilės.

Jo populiarumas neblėsta, nes kiekvieną savaitgalį dalis „Įsikūnijimą“ jau mačiusių žiūrovų šio filmo ateina pasižiūrėti dar kartą, o retai į kino teatrus užsukantys žmonės susigundo savomis akimis pamatyti, dėl ko kilo toks didelis šurmulys.

Ankstesnis keturių savaitgalių iš eilės rekordas priklausė „Tamsos riteriui“ („The Dark Knight“), o „Titanikas“ tapo daugiausiai uždirbančiu filmu 15 savaitgalių iš eilės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius