-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 07

Heathas Ledgeris Terry Gilliamo filmą pakeitė po mirties (video)

Filmų „Broliai Grimai“ ir „12 beždžionių“ režisierius Terry Gilliamas nusprendė Heatho Ledgerio pavardę pridėti prie filmo „Daktaro Parnaso fantazariumas“ kūrėjų sąrašo – taip jis atidavė pagarbą aktoriui, kuris darė įtaką filmo kūrybai net po mirties.
Heathas Ledgeris „Daktaro Parnaso fantazariume“
Heathas Ledgeris „Daktaro Parnaso fantazariume“ / Kadras iš filmo

H.Ledgeris kaip tik filmavosi „Daktaro Parnaso fantazariume“, kuomet 2008-ųjų sausio 23-ją visą pasaulį apskriejo netikėta žinia apie jo mirtį nuo vaistų perdozavimo. Gero draugo, o kartu ir pagrindinio filmo aktoriaus netektis tiesiog pribloškė Terry Gilliamą. Režisierius net buvo nusprendęs visai nutraukti tolimesnį filmavimą, tačiau prisiminimai apie H.Ledgerį privertė apsigalvoti ir tęsti jau pradėtus darbus.

Iš pradžių mirusį aktorių pakeisti pasišovė pats Tomas Cruise‘as, tačiau režisieriui neįtiko faktas, jog pastarasis nebuvo pažįstamas su H.Ledgeriu dar jam esant gyvam. „Tiksliai net nežinau, ar noras pakeisti Heathą buvo labiau Tomo ar jo agento. Bet kokiu atveju mane domino tik tie aktoriai, kurie buvo Heatho draugai ir  asmeniškai jį pažinojo. Aš norėjau, kad viskas vyktų kuo artimesnių jam žmonių rate“, – prisiminimais dalijosi režisierius.

J.Deppas, J.Law ir C.Farrellas savo honorarus paaukojo H.Ledgerio dukrai Matildai.Galiausiai T. Gilliamas nusprendė pasikviesti gerus aktoriaus draugus Johnny Deppą, Jude‘ą Law bei Coliną Farrellą. Visi trys sutiko suvaidinti skirtingas Heatho Ledgerio įkūnyto charakterio Timo versijas. Pagal pirminį filmo scenarijų  buvo numatyta, jog personažai pro stebuklingą veidrodį patekę į fantazijų pasaulį pakeičia ir savo išvaizdą. Ši detalė labai pagelbėjo atsiradus nenumatytoms aplinkybėms.

„Heathas spėjo nusifilmuoti net trijuose perėjimuose pro veidrodį. Tai buvo kuo puikiausias sprendimas tolimesnei kūrybai su kitais trimis aktoriais“, – filmo siužeto pokyčius komentavo režisierius. Jis taip pat atskleidė, jog visi trys aktoriai: J.Deppas, J.Law ir C.Farrellas šiame projekte dirbo be jokio atlygio – savo honorarus jie paaukojo H.Ledgerio dukrai Matildai.

Tačiau, anot T.Gilliamo, kai kurios scenos buvo tiesiog sukurtos „Brolių Grimų“ ir „Tamsos riterio“ žvaigždei, todėl jis buvo priverstas jas iškiprti iš filmo scenarijaus. „Daug numatytų filmo scenų nebegalėjome daryti, nes be Heatho aš daugiau nieko neįsivaizdavau jas atliekant. Tuo metu galvojau: „Velnias, tas vaikis režisuoja mano filmą net ir po savo mirties!  Jis man nurodinėja, ką aš galiu daryti ir ko ne“. Po to nusprendžiau jo pavardę įtraukti į filmo kūrėjų sąrašą: „Heathas ir jo draugai“, nes kitaip ir būti negalėjo. Su jo mirtimi pasikeitė ir pats filmas. Jis privertė mane padaryti pakeitimus ir jei ne jis – šis filmas net nebūtų išvydęs dienos šviesos“, – tokiais žodžiais pagarbą Kanų kino festivalyje savo kolegai atidavė T.Gilliamas. 

VIDEO: "The Imaginarium of Doctor Parnassus" - Official Trailer [HD HQ]

Filmas „Daktaro Parnaso fantazariumas“ kinuose nuo sausio 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius