Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

Holivudo aktorių gildija geriausiai įvertino filmą „Karaliaus kalba“ (nuotraukos, video)

Pagrindiniu šių metų pretendentu į „Oskarus“ laikomas filmas „Karaliaus kalba“ sekmadienį pelnė JAV kino aktorių gildijos (SAG) apdovanojimą ir dar labiau sustiprino apie Didžiosios Britanijos karališkąją šeimą pasakojančios dramos pozicijas prieš svarbiausią Holivudo apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks po keturių savaičių.
Filmas „Karaliaus kalba“
Filmas „Karaliaus kalba“ / Kadras iš filmo

„Karaliaus kalba“ pelnė SAG apdovanojimą už geriausią aktorių kolektyvą.

Aukščiausias aktorių gildijos apdovanojimas nelaikomas patikimu rodikliu, prognozuojant sėkmę per „Oskarų“ teikimo ceremoniją – iki šiol JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus yra pelnę tik apie pusė SAG pagrindinio prizo laureatų.

Tačiau „Karaliaus kalbai“ pastaruoju metu labai sekėsi – šis filmas pelnė tiek Holivudo režisierių, tiek prodiuserių apdovanojimus.

Skirdama prizus pavieniams aktoriams, SAG atkartojo neseniai vykusių „Auksinių gaublių“ ir JAV kino kritikų apdovanojimų rezultatus, todėl lieka vis mažiau abejonių, kurios žvaigždės gali tikėtis „Oskarų“ statulėlių, dalijamų vasario 27 dieną.

Pagrindinį mikčiojančio karaliaus Jurgio VI vaidmenį filme „Karaliaus kalba“ sukūręs britas Colinas Firthas buvo pripažintas geriausiu aktoriumi, o geriausios aktorės apdovanojimas atiteko Natalie Portman, vaidinusiai baleriną psichoseksualiniame trileryje „Juodoji gulbė“.

Geriausių antrojo plano aktorių apdovanojimus SAG skyrė filmo apie boksą „Kovotojas“ žvaigždžių porai: buvusį bokso didvyrį vaidinusiam Christianui Bale'ui ir kovingos motinos vaidmenį sukūrusiai Melissai Leo.

Filmas „Karaliaus kalba“ praeitą antradienį buvo nominuotas 12 „Oskarų“ – daugiau nei jo pagrindiniai varžovai, tokie kaip „Juodoji gulbė“, „Kovotojas“, filmas apie socialinį tinklą „Facebook“ ir komedija apie lesbiečių šeimą „Vaikams viskas gerai“.

„Karaliaus kalba“ gali tikėtis pagrindinių Kino akademijos apdovanojimų, tarp jų – geriausio filmo, režisieriaus ir aktorių kategorijose.

C.Firthas, anksčiau pagarsėjęs vaidmenimis romantinėse komedijose, tokiose kaip „Bridžitos Džons dienoraštis“, dėkojo savo naujajam „svajonių kolektyvui“.

Australas aktorius Geoffrey Rushas, vaidinęs netradicinių pažiūrų logopedą, padėjusį įveikti mikčiojimą britų monarchui, sakė, kad šis filmas yra puikus darnios aktorių kolektyvo vaidybos pavyzdys.

„Subūrėme nepaprastą sunkiasvorių puolėjų komandą“, – pabrėžė G.Rushas.

29 metų N.Portman, kuri daugelį mėnesių ruošėsi vaidmeniui melodramoje „Juodoji gulbė“, vaizduojančioje neramų Niujorko baleto pasaulį, šiuo metu laukiasi kūdikio nuo savo choreografo, kuris taip pat vaidino šiame filme.

SAG taip pat skiria apdovanojimus televizijos filmų ir serialų žvaigždėms. Televizijos HBO naujasis serialas apie JAV prohibicijos laikus „Pogrindinė imperija“ pelnė apdovanojimą už geriausią draminio serialo aktorių kolektyvą, o jo žvaigždė Steve'as Buscemi buvo pagerbtas už korumpuoto politiko vaidmenį.

Geriausiu komiško serialo kolektyvu SAG pripažino kelis „Emmy“ apdovanojimus pelniusio serialo „Moderni šeima“ komandą.

Tuo tarpu 89 metų aktorė Betty White, praeito amžiaus 9-ame ir 10-ame dešimtmetyje vaidinusi populiariame komiškame seriale „Auksinės merginos“, šįkart pelnė SAG apdovanojimą už ekscentriškos namų tvarkytojos vaidmenį naujoje televizijos komedijoje „Hot in Cleveland“.

 

VIDEO: „Karaliaus kalba“ / „King‘s Speech“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius