Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 04

Holivudo režisierius Cameronas galvoja apie filmo „Įsikūnijimas“ tęsinį

Kanadietis kino režisierius Jamesas Cameronas trečiadienį sakė, kad gali leistis „įtikinamas“ kurti milžiniško populiarumo sulaukusio mokslinės fantastikos filmo „Įsikūnijimas“ (Avatar) tęsinį.
Filmas „Įsikūnijimas“
Filmas „Įsikūnijimas“ / Kadras iš filmo

Ši futuristinė trimatė drama antradienį pagerino už Šiaurės Amerikos rinkoje parduotus bilietus surinktos sumos rekordą, pranokdamas 1997 metais to paties režisieriaus sukurtą filmą „Titanikas“.

„Galbūt mus įtikins. Pirmiau turime pamatyti, kiek uždirbs šis filmas“, – J.Cameronas sakė televizijai CNN, kai buvo paklaustas apie galimą „Įsikūnijimo“ tęsinį.

Pinigai tikriausiai netaps kliūtimi, nes „Įsikūnijimas“ pasaulyje jau uždirbo daugiau nei 2,05 mlrd. JAV dolerių, o JAV ir Kanadoje – daugiau nei 601,1 mln. dolerių. „Titanikas“ 1997–1998 metais Šiaurės Amerikoje uždirbo 600,8 mln. dolerių.

„Įsikūnijimas“ taip pat užsitikrino devynias „Oskarų“ nominacijas – ypač svarbiose geriausio filmo ir geriausio režisieriaus kategorijose, taip pat keliose techninių pasiekimų kategorijose.

J.Cameronas sakė esąs „absoliučiai“ nustebintas savo naujausio filmo sėkmės.Pirmiau turime pamatyti, kiek uždirbs šis filmas, – J.Cameronas sakė televizijai CNN, kai buvo paklaustas apie galimą „Įsikūnijimo“ tęsinį.

„Ir tai nėra apsimestinis kuklumas. Manėme, kad jis bus komerciškai (sėkmingas) filmas, tačiau nemanėme, kad jis pasieks bent pusę to, ką pasiekė finansiškai“, – aiškino režisierius. – Įžvelgiu daug tam tikrų panašumų tarp „Titaniko“ ir „Įsikūnijimo“. Jie nėra panašūs filmai – jų temos visiškai skirtingos, tačiau abiem atvejais žmonės vėl grįžta pasižiūrėti to filmo.“

J.Cameronas pastebėjo, kad žiūrovai su abiem filmais užmezgė „emocinį ryšį“, peržengiantį skirtingų kultūrų ribas.

Duodamas šį interviu, režisierius visiškai neužsiminė apie „Oskarų“ nominacijas, tačiau pripažino, kad sukurti „Įsikūnijimą“, kuris laikomas visų laikų brangiausiu filmu, nebuvo paprastas užmojis.

„Kurdamas šį filmą turėjau apie 20 kartų susilaikyti neįkišęs pistoleto sau į burną, – ironiškai pasakojo J.Cameronas. – Toks yra bet kuris eksperimentinis projektas. Tai tarsi Lewiso ir Clarko ekspedicija (į JAV Ramiojo vandenyno pakrantę). Galima iš esmės numanyti, kuria kryptimi keliauji, tačiau niekaip neįmanoma nuspėti visų pakeliui galinčių pasitaikyti posūkių ir vingių.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius