-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 15

„Juodoji gulbė“ siekia keturių „Auksinių gaublių“ (video)

Ilgai paslapties šydu gaubtas psichologinis Darren‘o Aronofsky trileris „Juodoji gulbė“ (orig. „Black Swan“) vos pasirodęs tapo vienu labiausiai komentuojamų metų filmų, o vakar paskelbtose Auksinių gaublių nominacijose šis filmas pretenduoja gauti apdovanojimą keturiose kategorijose – už Geriausią filmą (drama), Geriausią režisierių, Geriausią aktorių ir Geriausią antraplanę aktorę.
Kadras iš filmo „Juodoji gulbė“
Kadras iš filmo „Juodoji gulbė“ / „Forumcinemas“ nuotr.

Įstabusis režisierius D.Aronofsky, kurio filmografijoje galima rasti tokius didelio populiarumo sulaukusius filmus kaip „Requiem svajonei“, „Imtynininkas“ ar „Pi“, ir šįkart pristato kino juostą, turinčią visus sėkmės ir populiarumo elementus – pripažintą režisierių, populiarius ir apdovanotus aktorius ir intriguojantį siužetą.

Elegantiškas ir žiaurus, drąsus ir kiek subtilus trileris apakina ir kritikų yra vadinamas svaiginančia siaubo istorija ar didingu meno kūriniu.

Nina (Natalie Portman) – jauna šokiui atsidavusi balerina, pretenduoja atlikti pagrindinę partiją modernioje Piotro Čaikovskio „Gulbių ežero“ versijoje ir aplinkui matanti tik netikrumą ir priešus. Žinoma, daugiausia kliūva naujokei baleto šokėjai Lilly (akt. Mila Kunis), kurią Nina įtaria norint užimti jos vietą. Paranoja, vietomis panašėjanti į šizofreniją, dar labiau apsunkina ir taip sudėtingą merginos emocinę būseną. Gašlus baletmeisteris Thomas Leroy (akt. Vincent Cassel), turintis polinkį miegoti su savo šokėjomis, ir neurotiška motina Niną stumia į dar sunkesnę padėtį.

Didėjant įtampai ir daugėjant stresinių situacijų prasideda balerinos transformacija iš savimi nepasitikinčios moters į tamsią ir nepriklausomą būtybę, kupiną aistros ir fatališkumo. Vis didesniu greičiu lekiant link beprotybės, Ninos pasaka virsta košmaru, jos asmenybės pusės kovoja tarpusavyje, pagrindinė veikėja dūžta tarsi trapus veidrodis, o jos juodas vidinis demonas bando išsiveržti iš šokėjos kūno, draskydamas jos baltą odą.

Režisieriaus D.Aronofsky meilė ir dėmesys psichologiniams aspektams, simboliams, kūno fiziniam parengimui, balansavimui tarp juodo ir balto bei gebėjimas sukurti siaubo ir įtampos kupiną pasaką, kino juostą „Juodoji gulbė“ daro absoliučiai nepamirštamą.

Psichologinis trileris „Juodoji gulbė“ didžiuosiuose kino ekranuose jau nuo sausio 28 dienos.

Filmo anonsas:

VIDEO: Juodoji gulbė / Black Swan

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius