Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 03

Kino kodas: „Daug vargo dėl pinigų“ su komike iki gyvos galvos

Nuo krizės kenčia ir tokios mielos merginos, kaip Stefani Plam (akt. K.Heigl). Likusi be darbo, netekusi automobilio, ji ieško bet kokio pasiūlymo. Ir sulaukia iš pusbrolio Vinio (lietuviškai kalbant, Vinies). Stefani ryžtasi ieškoti ir atgabenti į teismą arba policiją už išpirką iki teismo laisvėn paleistus nedrausmingus nusikaltėlius.
Katherine Heigl komedijoje „Daug vargo dėl pinigų“
Katherine Heigl veiksmo komedijoje „Daug vargo dėl pinigų“ / Kadras iš filmo

Vesternuose tą darbą atlikdavo tokie rūstūs galvų medžiotojai, kaip pikta menantis Clintas Eastwoodas. Gal dabar vyrai suminkštėjo, kad paklūsta merginos prašymui nueiti į policiją ir pasiduoti? Tiesa, vienas iš jų – Džo Morelis (akt. J.O‘Mara), už kurio galvą pažadėta daug pinigų, nenori eiti į kalėjimą, bet šiaip laisvai važinėja po miestą automobiliu.

O tai nužudymu įtariamas buvęs policininkas! Stefani turi su juo savo sąskaitų ir kitų sumetimų. Todėl mergina nejučiomis tampa Džo pagalbininke, norėdama padėti įrodyti, kad jis buvo neteisingai apkaltintas.

Išvados

Šis komiškas trileris, tiesą sakant, atrodo kaip nedidelis nesusipratimas – mergina, pardavinėjusi apatinį trikotažą, imasi persekioti nusikaltėlius, bėgančius nuo teisingumo. Sunku patikėti, kad tokia nepatyrusi mergina pradeda savo jėgomis tirti kriminalinį nusikaltimą ir galiausiai pasiekia daugiau už profesionalius tyrėjus. Net pagal Holivudo standartus tai itin dirbtinė konstrukcija, paįvairinta spalvingais personažais ir tradiciniais konfliktais (su motina, nenaudėliu Džo ir t.t.).

Sprendžiant iš vaidmenų, K.Heigl nėra išranki, todėl nuolat kartojasi panašiais pavidalais antrarūšėse komedijose.

Gerai bent tai, kad filmas nėra ilgas. Jeigu turite pora laisvų valandų ir norite suteikti poilsio smegenims, pamatysite, kaip viso labo tik silpna moteris, padedant neįtikėtinai laimingiems atsitiktinumams bei keliems geranoriškai nusiteikusiems vyrukams, pasiekia bent du tikslus.

Ironiška, bet K.Heigl beveik mėgdžioja save. Sprendžiant iš vaidmenų, ji nėra išranki, todėl nuolat kartojasi panašiais pavidalais (šiek tiek pavėpusi panelė) antrarūšėse romantinėse arba kriminalinėse komedijose. Vienintelė intriga – ar dėl to kaltas jos negabus agentas, ar ji. Panašus likimas pastaruoju metu persekioja ir Sandrą Bullock bei dar keletą romantiškų panelių. Nejaugi jos pasmerktos būti komikėmis iki gyvos galvos?

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Daug vargo dėl pinigų“ (One For the Money) JAV, 2012  m., 105 min.
Režisierė Julie Anne Robinson.
Vaidina: Katherine Heigl, Jasonas O’Mara, Stacy Sherman ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: ONE FOR THE MONEY Trailer 2011 Official [HD] Katherine Heigl

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius