-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 23

Kino kodas: „Karibų piratai: ant keistų bangų“, arba Holivudo padavimai ir legendos

Visi šio populiaraus ciklo filmai apie šiek tiek nekoordinuotų judesių vyruką, kapitoną Džeką Sperou (akt. Johnny Deppas) itin prisodrinti nuotykių. Ne išimtis ir „Karibų piratai: ant keistų bangų“.
„Karibų jūros piratai: ant keistų bangų“ žvaigždės – Johnny Deppas ir Penelope Cruz.
„Karibų piratai: ant keistų bangų“ žvaigždės – Johnny Deppas ir Penelope Cruz. / Kadras iš filmo

Šįkart „Juodojo perlo“ kapitonas ištrūksta iš kalėjimo ir suranda, kas jo vardu renka laivo įgulą. Netrukus Džekas priverstas kartu su buvusia mylimąja Andželika (akt. P.Cruz) tapti belaisviu laivo, kuriam vadovauja tikras blogio įsikūnijimas – kapitonas Juodabarzdis (akt. I.McShane‘as). Jam paklūsta net zombiai. Visi spalvinga piratų šutvė už jūrų marių keliauja ne bet ko, o jaunystės eliksyro. Be abejo, jie ne vieni trokšta šio stebuklingo skysčio, tad tikėkitės dvikovų, kautynių ir burtų šou.

Išvados

Reiktų pradėti nuo to, kad visi aktoriai filme smagiai leidžia laiką, entuziastingai įsikūnydami į spalvingus personažus, bet svarbiausia – dinamiška nuotykių seka. Todėl ketvirtoji „Karibų piratų“ dalis kur kas geresnė, negu trečioji, nors veiksmo perteklius vis tiek užgožia herojus. Galbūt todėl, kad scenarijuje pasinaudota vieno geriausių fentezi žanro britų rašytojų Timo Powerso knygos idėjomis. Jeigu reiktų tai, ką matome ekrane, apibūdinti vienu sakiniu, pasakyčiau, jog mums pasiūlyta nauja Indianos Džonso nuotykių serija (tik su dviem Gralio taurėmis), pajautrinta lyriška Jūratės ir Kastyčio meilės istorija.

Tik Kastytis čia ne žvejys, o misionierius vardu Pilypas. O undinė, vardu Sirena, supykusi gali iššiepti vampyriškus dantukus. Priimkite tai kaip postmodernią pasaką, kur viskas įmanoma, ir pasimėgaukite gražiais kraštovaizdžiais bei kokybiškais vaizdo efektais. Tik vėl tenka konstatuoti, jog 3D efektas neišnaudojamas. Žiūrint pro akinius priblėsta spalvos, tad verčiau rinkitės įprastinę filmo versiją.

Faktai

„Karibų piratai: ant keistų bangų“ („Pirates of the Caribbean: on Stranger Tides“) JAV, 2011  m., 135 min.
Režisierius Robas Marshallas.
Vaidina: Johnny Deppas, Penelope Cruz, Geoffrey Rushas, Judi Dench ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: „Karibų piratai: ant keistų bangų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius