Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 13

Kino kodas: „Mano numeris ketvirtas“, arba Nelengva ateivio dalia

Civilizacijų Visatoje tiesiog krebždėte krebžda. Vienos jų atstovas Aleksas (akt. A.Pettyferas), pasirinkęs dailiai nuaugusio vyruko pavidalą, kartu su keliais kitais nelaimės draugais Žemėje slapstosi nuo juos persekiojančių kosminių žudikų. Trys tremtiniai jau nužudyti. Aleksas žino, kad jis – kita auka.
Vieną pagrindinių vaidmenų filme „Mano numeris ketvirtas“ sukūrė Diana Agron.
Vieną pagrindinių vaidmenų filme „Mano numeris ketvirtas“ sukūrė Diana Agron. / Kadras iš filmo

Deja, jaunuoliui vis sunkiau prisiversti slapstytis, nes gyvenimas toks malonus. Aplink – daug simpatiškų merginų, o ypač jis susižavi bendramoksle Sara (akt. D.Agron). Tačiau mes visi puikiai žinome, kad tyla prieš audrą negali ilgai tęstis. Filmo finale laukia įspūdingas šou, kur bus panaudoti nežemiškos galios ginklai ir pasirodys pora skrajojančių dantytų pabaisų.  

Reziumė

Mokslinė fantastika pasaulyje tokia populiari, kad daug kas tiesiog piktnaudžiauja jos teikiamomis galimybėmis. Panašiai kaip vampyrais ar zombiais. Keletas fantastinių elementų scenarijuje – ir nebereikia rūpintis veiksmo logika. Užtat galima sočiai naudotis vaizdo efektais ir šuniukus versti didžiulėmis juokingomis pabaisomis.

Tuo pasižymi ir ši paaugliams skirta dar neišsipildžiusios meilės istorija „Mano numeris ketvirtas“. Ypatingomis galiomis apdovanotas ateivis, besislapstydamas nuo kitų ateivių, spėja įsimylėti blondinę ir sugriauna visą stadioną. Akivaizdu, kad tęsinys bus. Bus ir daugiau panašių istorijų apie iš dangaus/kosmoso į mūsų planetą nukritusius patrauklius didvyrius (pamenate „Supermeną“? jis buvo tik vienas iš daugelio).

Pavyzdžiui, netrukus ekranuose pasirodys skandinavų dievas Toras. Bet jeigu norite pamatyti iš tiesų įsimintiną dramą apie Žemėje atsidūrusio ufonauto bėdas, rekomenduoju pažiūrėti Nicolaso Roego filmą „Žmogus, nukritęs į Žemę“ (1973 m.), kur tą kosminę būtybę vaidina Davidas Bowie.

Faktai

„Mano numeris ketvirtas“ („I Am Number Four“) JAV, 2011  m., 110 min.
Režisierius Danielis Johnas „D.J.“ Caruso.
Vaidina: Alexas Pettyferas, Timothy Olyphantas, Diana Agron.
ĮVERTINIMAS 2/4 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius