-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 08

Kino kodas: „Ratai 2“, arba Keturratis Džeimsas Bondas

Šįkart režisuoti animacinę komediją nusprendė pats svarbiausias kompanijos „Pixar” įkūrėjas bei ideologas Johnas Lasseteris. Praktiškai visos šios kompanijos juostos pasižymi originaliais ir gerai apgalvotais scenarijais, o tai šiuolaikiniame kino pasaulyje reta. „Ratai” – ne išimtis.
Animacinė komedija „Ratai 2“
Animacinė komedija „Ratai 2“ / Kadras iš filmo

Žaibas Makvynas (įgarsino akt. L.Pobedonoscevas) grįžta pailsėti namo į Radiatoriškes, kur jo nekantriai laukia geriausias draugas, pravarde Brolis (akt. G.Girdvainis). Deja, poilsis trunka neilgai. Makvynas priima pasipūtėlio italų lenktynininko Bernulio (akt. V.Šapranauskas) iššūkį ir vėl išrieda į lenktynių trasą. Trys „Grand Prix“ etapai lems nugalėtoją.

O tuo metu, nieko neįtariantis Brolis tampa globalaus sąmokslo (jo esminiai komponentai: ekologinis kuras, naftos gręžiniai, seni automobiliai, mafija, britų ir amerikiečių žvalgyba) esminiu veikėju.

Išvados

Istorija prasideda Džeimso Bondo dėmesio verta kriminaline intriga ir kažkaip netikėtai vikrusis Žaibas pavirsta antraplaniu personažu. Jis tiesiog aistringai varžosi lenktynių trasoje, o už jos ribų verda kur kas didesnės aistros. Herojumi per prievartą tampa ne kas kitas, o parūdijęs ir, šiaip apkiautęs, Brolis!

Filmo autoriai gerokai padirbėjo sukūrę šmaikštų ir įtikinamą pasaulį, kuriame žmones absoliučiai visur pakeičia automobiliai. Net kokteilių bare. Veiksmo tiek daug, kad ne visus pokštus ir ironiškas užuominas įmanoma pastebėti. Būkite atidūs ir nemirksėkite pernelyg dažnai.

Tiems, kurie dar prisimena, kaip mėgo žaisti mašinytėmis (jas sudvasindami) ir jų vaikams ši spalvų bei vaizdų efektų fejerija tikrai patiks. Kaip ir moralas apie tikrą draugystę, kurios išduoti nevalia, net jeigu tas draugas nepritampa blizgaus elito vakarėlyje.

Faktai

„Ratai 2“ („Cars 2“) JAV, 2011  m., 105 min.
Režisierius Johnas Lasseteris.
Lietuviškai įgarsino: Leonardas Pobedonoscevas, Gediminas Girdvainis, Vytautas Šapranauskas, Jolanta Dapkūnaitė ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: Cars 2 Full Length Movie Trailer Official (HD)
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius