-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

Kino kodas: „Vėžliuko Semio nuotykiai: paslaptinga kelionė“

Filmo „Vėžliuko Semio nuotykiai: paslaptinga kelionė“ siužetas nėra kuo nors išsiskiriantis, tačiau didžiausias jo privalumas – itin kokybiška trimatė erdvė.
„Vėžliuko Semio nuotykiai: paslaptinga kelionė“
„Vėžliuko Semio nuotykiai: paslaptinga kelionė“ / Kadras iš filmo

Penkiasdešimt metų vėžliui – pati branda, nors jo gyvenimas gali tęstis dar kokį šimtmetį. Ta proga anūkų belaukiantį Semį užplūsta prisiminimai. Kaip sunkiai jis pasiekė jūrą, išsiritęs iš kiaušinio. Kaip išgelbėjo vėžliukę Šelę. Kaip susidraugavo su kitu vėžliu ir kaip jiedu ant plausto apkeliavo kone visą pasaulį, ieškodami kvapą gniaužiančių nuotykių ir prarastosios mylimosios. Visa ši spalvinga kelionė su privaloma laiminga pabaiga jūsų laukia trimatėje kino erdvėje, sukurta su belgiška ramybe ir precizika.

Reziumė

„Vėžliuko Semio nuotykiai“ yra puikus pasirinkimas, norint su šeima maloniai praleisti savaitgalio popietę. Filmo autoriai ne tik linksmina mažuosius žiūrovus, atskleisdami jiems povandeninio pasaulio grožybes, bet ir neįkyriai ugdo jų ekologinį sąmoningumą. Vėžliukams tenka vandenyne patirti ne vieną stresą, kuomet ant jų kliūsteli nafta iš avariją patyrusio laivo; kai Semis betarpiškai „susipažįsta“ su polietileniniu maišeliu ar kai patenka į tinklą su žuvimis. Laimė, jų kelyje pasitaiko ir gerų žmonių, pradedant hipiais ir baigiant „Greenpeace“ aktyvistais.

O kalbant apie šio filmo trimatę erdvę, ko gero, kine dar neteko matyti tokios įspūdingos vaizdo gelmės. Užsidėjus akinius atrodys, kad patekote į patį įvykių sūkurį, kur vanduo teliuškuoja prieš pat nosį; kur kartu su žuvėdromis strimgalviais neriate žemyn arba krūptelėsite, kai jus užpuls piranijos. Tai bent nuotykis!

Faktai  

„Vėžliuko Semio nuotykiai: paslaptinga kelionė“ („Sammy‘s Adventures: The Secret Passage“) Belgija, 2010 m., 90 min.
Režisierius Benas Stassenas.
ĮVERTINIMAS 4/3 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius