-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

Kino teatre „Pasaka“ elegantiškai pristatytas filmas apie Coco Chanel ir Igorį Stravinskį (video)

Penktadienio vakarą į sostinės kino teatrą „Pasaka“ rinkosi elegantiški, subtilūs, gerą kiną, muziką ir madą gerbiantys žiūrovai. Čia įvyko naujo filmo premjera – pirmoji Lietuvoje Jan Kounen dramos „Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“ peržiūra.
Filmas „Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“
Filmas „Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“ / Kadras iš filmo

Filmas, kuris pernai uždarė tarptautinį Kanų kino festivalį, pasakoja apie 1920-uosius, kai tarp dviejų ryškių menininkų užsimezgė keista, aistringa ir su niekuo nepalyginama meilės istorija. Coco Chanel, tuo metu jau pripažinta mados kūrėja, susižavėjo rusų kompozitoriumi Igoriu Stravinskiu, kuris savo muzika erzino konservatyvius buržuazijos skonio receptorius.

Ir nors laimingai meilės istorijai abu menininkai buvo per dideli ir per individualūs, net ir po 100 metų šis aistros proveržis įkvepia“, – pristatydama filmą pasakojo kino teatro programos sudarytoja Andrė Jarutytė.

Pasižiūrėti šio muzika ir vizualumu kerinčio filmo rinkosi Lietuvos meno pasaulio atstovai: dizainerės Sandra Straukaitė, Daiva Urbonavičiūtė, Jolanta Talaikytė, operos dainininkė Ona Kolobovaitė, aktorės Aldona Vilutytė, Jolanta Dapkūnaitė. Prieš premjerą svečiai buvo vaišinami specialiai šiam filmui sukurtu kokteiliu.

Po filmo netilo kalbos apie neįtikėtina prancūzų aktorės Annos Mouglalis panašumą į legendinę dizainerę Coco Chanel. Pati aktorė teigia, kad pasiruošti filmui jai padėjo darbas su „Chanel“: A.Mouglalis aštuonerius metus buvo šios kompanijos veidu.

Igorį Stravinskį suvaidinęs danų aktorius Mads Mikkelsen puikiai perteikė, kalbama, realiame gyvenime buvusį tikslų, daug emocijų nerodantį kompozitorių. Tiesa, aktoriui filme kalbėti rusiškai sekėsi kiek sunkiau nei prancūziškai: I.Stravinskio dialoguose rusų kalba buvo juntamas akcentas. Filmo režisierius Jan Kounen interviu yra teigęs, kad M.Mikkelsen kalbėti rusiškai mokėsi vos porą mėnesių.

Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“ šį savaitgalį sulaukė daugiausia dėmesio iš visų kino teatre „Pasaka“ rodomų filmų.

VIDEO:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius