-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 14

Paskelbti „Auksinių gaublių“ nominantai – gaublių sieks ir Johnny Deppas bei Angelina Jolie

Antradienį Holivudo užsienio spaudos asociacija paskelbė 2010-ųjų „Auksinių gaublių“ nominantus. Tarp pretendentų – haliucinacijų apimtos balerinos, mikčiojančio būsimo Anglijos karaliaus ir nuotykių ieškotojo, kuris privalo sau amputuoti ranką, istorijos.
A.Jolie
A.Jolie / „Acmefilm“ nuotr.

Būtent taip vadinami filmai „Juodoji Gulbė“, kuriame vadina Natalie Portman, geriausiu britų nepriklausomu filmu tituluota „Karaliaus kalba“ ir dramatiška juosta „127 valandos“.

Daugiausia kategorijų – net 7-iose – buvo nominuota „Karaliaus kalba“. Šiai kino juostai ant kulnų lipa Davido O. Russello režisuotas „Kovotojas“ (angl. „The Fighter“) ir garsusis „Socialinis tinklalapis“. Abu šie filmai buvo nominuoti 6-iose kategorijose.

Holivudo pažiba Johnny Deppas buvo nominuotas už du filmus – vasaros hitą, Timo Burtono „Alisa stebuklų šalyje“ ir naująjį jo darbą „Turistas“. Pastarasis filmas nominaciją pelnė ir Angelinai Jolie. Kad ir keista, abu šie filmai įrašyti į Geriausios komedijos ar muzikinio filmo kategoriją. Kritikai pažymi, kad šiemet nominuotose juostose ypač pastebimas šokių judesių ir dainų stygius. Šioje kategorijoje taip pat varžosi filmai „Burleska“, „Vaikams viskas gerai“ ir „Rizikinga Erzinti Diedukus“.

Dramos kategorijoje nominuoti filmai: „Juodoji gulbė“, „Kovotojas“, „Pradžia“, „Karaliaus kalba“ ir „Socialinis tinklalapis“.

Be A.Jolie dėl geriausios komedijos/miuziklo aktorės vardo varžysis Annette Bening ir Julianne Moore („Vaikams viskas gerai“), Anne Hathaway („Meilė ir kiti narkotikai“) ir Emma Stone („Lengvabūdė pirmūnė“). Šioje kategorijoje už geriausio aktoriaus vardą susirungs J.Deppas, Paulas Giamatti („Barnio versija“), Jake‘as Gyllenhaalas („Meilė ir kiti narkotikai“) bei Kevinas Spacey („Kazino Džekas“).

Geriausiais aktoriais dramos kategorijoje pretenduoja tapti Ryanas Goslingas („Liūdnasis Valentinadienis“), Jamesas Franco („127 valandos“), Colinas Firthas („Karaliaus kalba“), Jesse Eisenbergas, vaidinęs „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą „Socialiniame tinklalapyje“ bei Markas Wahlbergas vaidinęs boksininką Micky Wardą filme „Kovotojas“. Dramos kategorijoje dėl geriausios aktorės vardo varžysis Michelle Williams („Liūdnasis Valentinadienis“), Halle Berry („Frenki ir Elis“), Nicole Kidman („Triušio urvas“) ir Jennifer Lawrence už vaidmenį filme „Vinterio kaulai“.

Visą „Auksinių gaublių“ apdovanojimų kategorijų ir jų nominantų sąrašą (anglų kalba) rasite čia.

Daugiausia kategorijų nominuotos juostos „Karaliaus kalba“ reklaminis filmukas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius